Úvod Huawei Huawei P11 Nová vlajková loď Huawei má ponúknuť rovnaký výrez v displeji ako na iPhone...

Nová vlajková loď Huawei má ponúknuť rovnaký výrez v displeji ako na iPhone X

0

Výrez v displeji na novom iPhone X je ošemetná záležitosť. Niekomu sa páči a berie ho za dizajnový prvok, iný by s ním nedokázal žiť. Nateraz ostáva záhadou či sa výrez objaví aj v ďalších iPhonoch. Jeho neistá budúcnosť však, povedzme inšpirovala ostatných výrezov.

Výrobcovia Android smartfónov sa totiž rovnako, ako Apple, snažia prísť so spôsobom, pomocou ktorého by dokázali do vrchnej časti umiestniť všetky senzory tak, aby to prekážalo čo najmenej.

Prvou veľkou spoločnosťou, ktorá sa má vybrať rovnakou cestou, ako Apple má byť podľa nových informácií Huawei. Ten má pri novom vlajkovom modeli P11 použiť displej s výrezom pripomínajúcim ten, ktorý sme mohli vidieť aj na Essential Phone.

Dôkaz pochádza zo zdrojových súborov, ktoré rozpitvali šikovní ľudia z diskusného fóra . Našli v ňom dôkazy o tom, ako Huawei odkazuje na výrez v displeji ako „notch“. Obrázok vyššie je približnou kópiou toho, ako Huawei plánuje obísť problém so senzormi na bezrámikovom displeji.

Čo sa samotnej P11 týka, ponúknuť má 6,01-palcový displej s rozlíšením 2 160 x 1 080 pixelov, aj keď možné je aj rozlíšenie 2 244 x 1 080 pixelov.