Úvod Smartphony Dohady Xiaomi Redmi Note 5: Displej s pomerom strán 18:9 a duálny fotoaparát?

Xiaomi Redmi Note 5: Displej s pomerom strán 18:9 a duálny fotoaparát?

0
redmi note 5

Xiaomi Redmi Note 5 nebude ani drahý, ani super výkonný, ani prémiový a pre niektorých ani zaujímavý. Zariadenia z Redmi Note línie sú ale najpredávanejšie, čo sa týka portfólia spoločnosti Xiaomi.

Napríklad model Redmi Note 4 nedávno zaznamenal rekordné predaje na indickom trhu. Staršiu a ešte plastovú verziu Redmi Note 2 máme doteraz v redakcii, pričom funguje a dá sa plnohodnotne používať. Podrobili sme ju dlhému jednoročnému testovaniu.

Smartfóny z Redmi Note línie mali vždy veľké užívateľské čaro. Za až neprirodzene nízku sumu ste dostali patričnú dávku výkonu a kapacity pamätí, pekný veľký displej, obstojný fotoaparát a hlavne užívateľský komfort.

Zariadenia Redmi Note série padli dobre do ruky, neboli príliš ťažké a užívateľské prostredie MIUI bežalo rýchlo, stabilne a spoľahlivo. Vzhľadom na úspešnosť produktov je jasné, že sa dočkáme aj ďalšej iterácie menom Redmi Note 5.

Tá je už teraz odsúdená na úspech, o čo sa postaralo pozitívne renomé každej z predošlých generácií.

Xiaomi Redmi Note 5

Pár detailov o smartfóne Redmi Note 5 sme už poznali. Aktuálne sa ich objavilo viac a dokonca ich dopĺňa fotografia zariadenia. Nie je príliš ostrá a zobrazuje iba prototyp, no pre vytvorenie obrazu o novej generácii poslúži dobre.

Xiaomi Redmi Note 5 by sa mal aj tento rok držať 5,5-palcovej uhlopriečky pravdepodobne FHD+ 1080p displeja. Úplne nový ale bude pomer strán 18:9 a zoštíhlené rámiky okolo displeja. Redmi Note 5 tak bude ako celok kompaktnejší.

Duálna kamera na zadnej strane si osvojí 16 Mpx + 5 Mpx rozlíšenia. Je viac ako isté, že toto prevedenie poslúži pre vyhodnotenie hĺbky ostrosti, vďaka čomu získame kvalitné portréty.

Redmi Note 5

Ďalej sa hovorí o 4000 mAh batérii, 4 alebo 3 GB kapacite operačnej pamäte RAM a čipsete Snapdragon 660. Ten by sme asi skôr uprednostnili pred sadou MediaTek Helio P25, ktorá taktiež pripadá do úvahy.

Cena základného modelu s 3 GB RAM a 16 GB úložiskom môže začínať už na 140-tich eurách. Vrchol so 4 GB RAM a 64 GB skladiskom dostane zatiaľ predbežnú cenovku na úrovni 220 až 230 eur.

Informácie o novom ťahúňovi strednej triedy sú stále hrubo neoficiálne, čiže by sme si ešte nechali priestor na nové a presnejšie údaje. Xiaomi Redmi Note 5 ale nezostane nič dlžný svojej povesti vyplývajúcej z predošlých generácií.