Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung potvrdzuje: Predobjednávky pre Galaxy Note 8 prekonali polmiliónovú métu

Samsung potvrdzuje: Predobjednávky pre Galaxy Note 8 prekonali polmiliónovú métu

8
samsung galaxy note 8

Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že Samsung Galaxy Note 8 sa teší vysokému záujmu zo strany spotrebiteľov. Pár čísiel sme síce poznali, no tie presnejšie priniesol až samotný výrobca. 

Údaje zverejnila agentúra Reuters, ktorá pozorne sledovala včerajšie podujatie výrobcu v Soule v Južnej Kórei. Na podujatí, v rámci ktorého bol zahájený predaj modelu Galaxy Note 8 šéf mobilnej divízie prezradil, že si tento smartfón predobjednalo 650 000 záujemcov.

Počet predbežných objednávok sa podarilo dosiahnuť za päť dní. Pre porovnanie, záujem o Galaxy Note 8 je asi 2,5-násobne vyšší ako v prípade predošlej generácie Galaxy Note 7.

Hlavne po minuloročnom fiasku bolo otázne, ako trh novú generáciu phabletu z Galaxy Note línie príjme. Dávnejší prieskum spoločnosti ukázal, že 85 percent z 5000 užívateľov Galaxy Note zariadení zostane voči tejto sérii lojálnych.

Samsung Galaxy Note 8

Väčšinu užívateľov tak od kúpy neodradí ani vysoká cena, ktorá sa pri Galaxy Note 8 spomína pomerne často.

Prezident mobilnej divízie DJ Koh dúfa, že sa im podarí v budúcom roku predviesť zariadenie, ktoré bude možné vďaka flexibilnému displeju zložiť napríklad na polovicu. Zároveň pripomína, že je jeho predstavenie podmienené prekonaním technologických prekážok.

iPhone X

Bezrámikovú a podobne drahú konkurenciu ku Galaxy Note 8 nepredstavilo iba LG. Včera bol oficiálne predstavený iPhone X, ktorý zatiaľ zbiera veľké ovácie. OLED displej cez celú prednú stranu kazí iba menší segment vo vrchnej časti, kde sa nachádza kamera a horda cenzorov.

Spoločnosť Apple pochovala ikonické Home tlačidlo a autentifikáciu zabezpečila systémom rozpoznávania tváre. Kým ale iPhone X príde na trh, Galaxy Note 8 už bude niekoľko týždňov na pultoch predajní.

U nás sa začne GN 8 predávať 15. septembra s cenou 999 eur, zatiaľ čo iPhone X dorazí na náš trh až niekedy v novembri so zatiaľ hrubo odhadovanou cenou 1150 eur, resp. 1350 eur za 256 GB model.