Úvod LG LG V30 LG V30 vychvaľujú zľava aj sprava: Aká bude jeho cena na slovenskom...

LG V30 vychvaľujú zľava aj sprava: Aká bude jeho cena na slovenskom trhu?

9

LG predstavil svoju novú vlajkovú loď, LG V30, len pre dvoma dňami. Aj za ten čas si už stihol vyslúžiť poriadnu sprchu kladných ohlasov od ľudí, ktorých práca je recenzovanie smartfónov.

Výrobca a ani jeden z operátorov však zatiaľ nešpecifikoval, koľko by LG V30 mal stáť. Vieme, že bude dostupný „začiatkom jesene“ a že nepôjde o najlacnejší telefón. Čo to však znamená v číslach?

Vďaka súťaži organizovanej americkým zastúpením LG však začíname získavať akú-takú predstavu toho, koľko by novinka mohla stáť. Pri pohľade na pravidlá a podmienky súťaže sme sa zastavili pri definovaní výhry, ktorú LG definoval ako 1 kus LG V30 v hodnote 749,99 dolárov.

LG V30

To je obrovská indícia aj pre cenu na slovenskom trhu. Vieme totiž porovnať cenu, ktorú si napríklad Samsung pýta na americkom trhu za Galaxy Note 8 (930 dolárov) s cenou, ktorú musíme prehrýzť u nás, na Slovensku (999 €).

Z toho nám vychádza, že LG V30 by na Slovensko mohol stáť až do 799 € čo je cena, za ktorú sa začal predávať aj Samsung Galaxy S8. LG má na stole veľmi silné zariadenie, ktoré tento rok ešte poriadne môže zamiešať kartami. No a my v redakcii by sme vôbec neboli prekvapení, ak by sa mu to aj podarilo.