Úvod Výrobcovia Nokia Nokia 8 dostane ďalšieho súrodenca. Šéf marketingu hovorí o smartfóne s ešte...

Nokia 8 dostane ďalšieho súrodenca. Šéf marketingu hovorí o smartfóne s ešte väčším displejom

1
Nokia 8

Konzorcium HMD Global zvládlo trhový reštart značky Nokia veľmi dobre. Slušne vybavené a cenovo zaujímavé modely nižších tried doplnila nostalgická Nokia 3310 (2017).

V posledných dňoch k nim pribudla vlajková Nokia 8, ktorá je taktiež veľmi zaujímavá. High-end parametre a skvelý fotoaparát, ktoré sú ukryté v konzervatívnejšom tele, navyše nebudú stáť veľa.

Nokia 8 má prísť na trh začiatkom septembra s cenou 599 eur. Nokia 8 tak má skôr bližšie k OnePlus 5 ako ku Galaxy S8 či prémiovej Xperii XZ Premium. Zároveň ale nepôjde o posledný model z produkčnej línie značky.

Potvrdil to šéf marketingu HMD Global v rozhovore pre ruský technologický server 4pda.ru.

Neil Broadley naznačil smartfón, ktorý sa pochváli ešte väčším displejom v porovnaní s vlajkovou Nokiou 8 (5,3″ QHD). Toto zariadenie má navyše vyhovieť potrebám absolútne všetkých užívateľov.

Nokia 8
Nokia 8

Žiaľ, viac detailov predstaviteľ spoločnosti neuviedol. Nie je jasné, či väčší model uvidíme ešte v tomto roku, alebo si ho tvorcovia nechajú až na začiatok budúceho roka.

Šéf marketingu ďalej ozrejmil, že nemajú v úmysle súťažiť s ostrieľanými hráčmi trhu, akými sú Samsung a Apple. Namiesto toho sa chcú sústrediť na to, čo bude pre užívateľov najlepšie. A to má byť obrovský rozdiel.

Investovali by ste svoje prostriedky do smartfónu Nokia 8 alebo by ste sa radšej poobzerali po inom konkurenčnom zariadení?