Úvod Smartphony Aktualizácie HTC potvrdzuje. Tieto smartfóny dostanú aktualizáciu na Android Oreo ako prvé!

HTC potvrdzuje. Tieto smartfóny dostanú aktualizáciu na Android Oreo ako prvé!

0

Po oficiálnom predstavení novej verzie operačného systému Android Oreo sme už iba čakali, ktorý z výrobcov oznámi aktualizácie pre svoje zariadenia ako prvý. Na novú verziu operačného systému promptne zareagovalo HTC.

Niektorí výrobcovia avizovali aktualizácie na Android Oreo ešte pred jeho oficiálnym predstavením. Tú pravú istotu však prinášajú až ohlásenia spojené s už oficiálne existujúcou a stabilnou verziou OS Android 8.0 Oreo.

Taiwanský výrobca HTC na sociálnej sieti Twitter priblížil, že aktualizácie obdržia ako prvé modely HTC U11, HTC U Ultra a vlaňajšia vlajková loď HTC 10.

HTC tak podľa očakávaní zaktualizuje najskôr svoje popredné zariadenia. Túto taktiku si osvojí väčšina výrobcov. HTC hovorí, že ďalšie detaily priblíži neskôr a rovnako tak ďalšie zariadenia, ktoré aktualizáciu dostanú.

Android Oreo
© HTC Blog

Daná trojica tak nebude jediná s logom HTC, ktorá update obdrží. Zvlášť by mali byť v pozore vlastníci aktuálneho top modelu HTC U11. S novou verziou Android Oreo dostanú aj plnú podporu pre technológiu Bluetooth 5.0.

Potrebný hardvér je v útrobách zariadenia prítomný, no chýba mu ešte náležité softvérové zázemie, ktoré prinesie práve očakávaná aktualizácia.