Úvod HTC HTC U11 Už vieme, prečo musí HTC U11 čakať na plnú využiteľnosť technológie Bluetooth...

Už vieme, prečo musí HTC U11 čakať na plnú využiteľnosť technológie Bluetooth 5.0

0
htc u11
© HTC Blog

V posledných týždňoch sme informovali, že špičkový HTC U11 bude v nadchádzajúcich mesiacoch, alebo v súčasnosti skôr týždňoch, opäť o niečo dokonalejší. Výrobca sa pripravuje na uvoľnenie dôležitých aktualizácií. 

Výrobca nám oficiálne potvrdil, že HTC U11 obdrží aktualizáciu, ktorá vlastníkom smartfónu umožní snímať FHD videá pri hladšom snímkovaní 60 FPS. Aktualizácia sa má objaviť v blízkej budúcnosti.

Ďalšou rozšírenou funkcionalitou na rane je bezdrôtová konektivita posledného štandardu Bluetooth 5.0. HTC ubezpečuje, že hardvér modelu U11 je od prvej chvíle pripravený pre podporu technológie Bluetooth 5.0.

Výrobca poukazuje na úplnú certifikáciu pre danú technológiu a prízvukuje, že majitelia smartfónov nebudú ukrátení o plnohodnotnú konektivitu s najnovším príslušenstvom, ktoré bude používať technológiu Bluetooth 5.0.

Dočasný problém tkvie vo verzii operačného systému Android. Všetky výhody technológie Bluetooth 5.0 budú k dispozícii až po tom, čo výrobca zverejní aktualizáciu na Android 8.0, resp. Android O.

htc u11
Vlajková loď HTC U11 © techbyte.sk

Nová verzia operačného systému ešte nemá ani meno, preto sa aktualizačnej fráze o nadchádzajúcich mesiacoch nemôžeme čudovať. Android O má byť oficiálne predstavený už tento mesiac. Najnovšie sa hovorí o 21. auguste.

Krátko po uvedení obdržia aktualizáciu smartfóny Nexus a Pixel, a následne bude na ostatných výrobcoch, ako rýchlo dokážu novú verziu systému prispôsobiť vlastným požiadavkám a požiadavkám ich grafických nadstavieb.

Rok od roku sú výrobcovia poctivejší a predpokladáme, že si tento rok nebudú dávať príliš na čas. Promptnú aktualizáciu na Android O prisľúbili tvorcovia nových Nokia smartfónov, zariadenia OnePlus 5 či juhokórejských hviezd Galaxy S8 a LG G6.

Pokiaľ vám detaily o technológii Bluetooth 5 unikli, nájdete ich v minulom článku.