Úvod Google Google Pixel 2 Google Pixel 2 prešiel certifikáciou. Prezradila OS Android 8.0.1, Snapdragon 835 a...

Google Pixel 2 prešiel certifikáciou. Prezradila OS Android 8.0.1, Snapdragon 835 a viac

0
google pixel 2

Nová generácia referenčného smartfónu spoločnosti Google sa objavila vo výpise amerických telekomunikačných úradov, vďaka čomu sme spoznali niekoľko dôležitých vlastností zariadenia. 

Google Pixel 2 bude menším z dvojice. Väčší model Pixel XL 2 je stále neznámym zariadením. Google Pixel 2 už stihol zaujať, a to pomerne fádnym vzhľadom s hrubšími rámikmi okolo displeja.

Menší Google Pixel vyrobí spoločnosť HTC. Naznačuje to funkcia Active Edge, teda ekvivalent k funkcii Sense Edge s ktorou prišiel HTC U11. Na tlak citlivé hrany smartfónu nám umožnia spúšťať aplikácie, digitálneho asistenta Google a ďalšie funkcie.

Stlačením hrán napríklad vytvoríme snímku obrazovky. Google Pixel 2 príde priamo od výroby s nainštalovaným operačným systémom Android vo verzii 8.0.1. Oficiálne predstavenie tejto novej verzie sa očakáva v najbližších dňoch.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 bude možno menší (5,0″ displej), no zachová si vysoký výkon. Dokazuje to na prvý pohľad nenápadný kód mw8998, ktorý vypovedá o procesorovej sade Snapdragon 835. Ako dostatočné sa javí tiež 64 GB úložisko.

google pixel 2

Na snímkach obrazovky si môžeme všimnúť navigačné tlačidlá, ktorých podoba je typická výhradne pre zariadenia Google Pixel.

Viac presnejších detailov sa určite dozvieme v najbližších dňoch, medzi ktorými by sme radi našli aj približnú cenu. Zatiaľ stále nevieme, koľko si Google za novú generáciu smartfónu vypýta.