Úvod Google Google Pixel 2 Google Pixel 2 na prvom snímku. Ponúkne hrubé rámiky a fádny vzhľad

Google Pixel 2 na prvom snímku. Ponúkne hrubé rámiky a fádny vzhľad

2
© anandtech.com

V priebehu júla sme získali pohľad na novú generáciu referenčného smartfónu spoločnosti Google, väčšieho modelu Pixel XL. Ten vyzeral úchvatne, no zároveň prišiel s informáciou, že menší Google Pixel až taký skvostný nebude. 

Potvrdzuje to aj najnovšia snímka, ktorá zobrazuje podobu novej generácie smartfónu Google Pixel. Kým Pixel XL bude špičkovým high-end modelom s patričnou cenovkou, obyčajnejší Pixel skôr zaútočí na menej otvorené peňaženky.

To však neznamená, že nebude po funkčnej stránke stáť za to. Dizajn sa ale dá označiť za fádny a niekto by možno povedal, že je až zastaraný.

Zadná časť kovového tela príde s prekrytím zo skla, ktoré tento rok zasiahne menšiu oblasť nad snímačom odtlačkov. Z prednej strany to je horšie. Pokus o akékoľvek zúženie rámikov sa konať nebude.

Google Pixel tak príde s poriadne masívnym orámovaním hornej a dolnej časti displeja, ktoré aspoň sčasti kompenzujú na prvý pohľad viditeľné stereo reproduktory. Kvalitný zvuk je určite dôležitý, no užšie rámiky by sme videli radšej.

google pixel
© VentureBeat

Obrazovka zariadenia by mala disponovať uhlopriečkou piatich palcov, ktorú doplní FHD 1080p rozlíšenie. Lepší bude aj fotoaparát, aj keď na nás čaká iba jeden snímač. Menší Google Pixel si neosvojí aktuálny trend duálnych fotoaparátov.

Nekompromisnou výhodou nielen menšieho Pixel smartfónu, ale aj jeho väčšieho brata, bude bezkonkurenčná čistota a plynulosť operačného systému Android v najnovšej verzii 8.0. O najrýchlejších aktualizáciách ani nehovoriac.

Google Pixel novej generácie tak bude skôr voľbou z rozumu. Ak sa pozeráte nárokovo vyššie, Google Pixel XL pre rok 2017 nájdete TU, v minulom článku. Neskôr sme doplnili aj podarený video render.

Obe zariadenia sa dočkajú premiéry vo veľmi blízkej budúcnosti, a to sa týka aj veľmi očakávanej najnovšej verzie operačného systému Android 8.0 O (názov stále nepoznáme).