Úvod Novinky Android Android O môže prísť už tento týždeň: Bude sa nakoniec volať Oreo?

Android O môže prísť už tento týždeň: Bude sa nakoniec volať Oreo?

Nový Android môže prísť už tento týždeň. Oreo sa nakoniec nemusí volať.

4

Koniec leta, resp. začiatok jesene sa bude niesť nie len v znamení nových smartfónov, ale aj v znamení nových verzií operačných systémov. Jedným z nich je Android O, resp. Android 8.0. Google už začiatkom minulého týždňa uverejnil finálnu verziu Developer Preview 4 určenú pre vývojárov.

Tí mali doteraz dosť času na vyladenie všetkých problémov a rozšírenie funkcionality o novinky v Android 8.0. Ak sa v novom Androide nenájdu závažné chyby, očakávali by sme, že bude osmička dostupná už čoskoro. Možno už tento týždeň.

Tím Google by tak prekvapil nie len nás, ale pravdepodobne aj sám seba. Aktuálna verzia, Android 7.0 Nougat bola totiž predstavená 22. augusta. Spolu s novým Androidom očakávame aj predstavenie nových zariadení. Medzi hlavných kandidátov radíme napríklad Nokia 8 či nové Pixely.

Nateraz ostáva záhadou to, ako sa Android O vlastne bude volať. Doterajšie špekulácie sa pohrávali s označením „Oreo“ čo by určite potešilo mnohých fanúšikov tejto dobroty. Spomína sa však aj označenie „Oatmeal cookies“ teda sušienky z ovsených vločiek.