Úvod Huawei Huawei Mate 10 Prvý smartfón s Android 8.0 Oreo by mohol prísť z Číny ako...

Prvý smartfón s Android 8.0 Oreo by mohol prísť z Číny ako súčasť EMUI 6.0!

0
huawei mate 10

Novú verziu najpoužívanejšieho mobilného operačného systému už poznáme. Android Oreo síce oficiálne existuje, no užíva si ho len málokto. Ak opomenieme zariadenia Google Pixel a Nexus, ešte pár týždňov potrvá, kým výrobcovia pripravia pre svoje popredné smartfóny dôležité aktualizácie.

Prvý smartfón, ktorý z balenia vytiahneme už s nainštalovaným OS Android Oreo, by si mohol na konto pripísať čínsky Huawei. 16. októbra uvidíme premiéru vlajkového modelu Mate 10, ktorý by mohol prísť s už predinštalovaným OS Android Oreo.

Podľa správ prichádzajúcich z Číny, Huawei spustil uzavreté beta testovanie užívateľského prostredia EMUI 6.0, ktoré je založené na najnovšej verzii operačného systému Android.

Do 16. októbra je relatívne dosť času na to, aby softvérové kapacity čínskeho výrobcu pripravili stabilnú verziu nového prostredia pre špičkový Huawei Mate 10.

EMUI 6.0
Aktualizácia na EMUI 6.0 s OS Android 8.0 Oreo

Mimochodom, vlaňajší Huawei Mate 9 bol prvým zariadením výrobcu, ktoré prišlo s UI EMUI 5.0 založenom na OS Android Nougat. Je veľmi pravdepodobné, že výrobca prvenstvo zopakuje aj v roku 2017.

Konkurencia

Huawei Mate 10 môže získať vďaka najnovšej verzii operačného systému konkurenčnú výhodu. Samsung Galaxy Note 8 bol predstavený s operačným systémom vo verzii Nougat a LG V30 na tom bude podobne.

Samozrejme tieto zariadenia dostanú aktualizáciu na Android Oreo. Zatiaľ je otázne, kedy. Oficiálne ohlásenia výrobcov doposiaľ nepadli.