Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Mix 2 prešiel benchmarkom. Bezrámikové delo ponúkne vrcholové parametre

Xiaomi Mi Mix 2 prešiel benchmarkom. Bezrámikové delo ponúkne vrcholové parametre

0

Smartfónu Xiaomi Mi Mix sa nedá nevenovať pozornosť. Ako prvý prišiel s displejom, ktorý obkolesovali extrémne tenké rámiky. Spomenúť musíme telo z keramiky a piezoelektrický akustický systém, ktorý nahradil klasické slúchadlo.

Xiaomi Mi Mix bol a stále je unikátny. To však neznamená, že mu nie je čo vytknúť. Keramické telo je veľmi klzké, piezoelektrická zvuková technológia by mohla hlas prenášať kvalitnejšie a bezrámikové sú len tri strany displeja.

Výraznejšia brada sa prehliadnuť nedá. Smartfón okrem toho poháňa čipset Snapdragon 821, čiže ten istý, aký nájdeme útrobách LG G6. Danému prevedeniu by viac svedčal vrchol v podobe procesorovej sady Snapdragon 835.

Xiaomi Mi Mix druhej generácie na seba nenechá dlho čakať, keďže už stihol prejsť testovaním štandardu GFXBench.

Výrobca sa pri novej generácii neuchýli ku kompromisom a siahne po tom najlepšom dostupnom. Aspoň to udáva GFXBench, ktorý prezradil niektoré parametre.

Snapdragon 835 bude patriť až druhej generácii Xiaomi Mi Mix 2. Očakávania tiež spĺňa 6 GB kapacita operačnej pamäte RAM a najnovší operačný systém Android vo verzii 7.1.1 Nougat.

Mi Mix
© GFXBench

Žiaľ, viac toho benchmark neprezrádza. Predošlé informácie hovorili o 128 alebo až o 256 GB úložisku, ktoré by si našlo miesto pod bezrámikovým displejom o veľkosti 6,4 palca (2540 x 1440 pixelov).

Rozlíšenia 19 Mpx a 13 Mpx si podelia kamery, batérii zostane kapacita úctyhodných 4500 mAh.

Zatiaľ netušíme, ako Xiaomi Mi Mix 2 vyzerá, kedy bude predstavený a nepoznáme ani jeho cenu. Je ale viac ako isté, že bude zaujímavý. Možno zaujímavejší ako súčasné vlajkové lode tradičných výrobcov. Aspoň čo sa dizajnu týka.

Čakanie na novú generáciu si môžete spríjemniť našou video recenziou stále aktuálnej prvej generácie Xiaomi Mi Mix.