Úvod Smartphony Dohady LG pripravuje menšiu verziu modelu LG G6. Dostane nový názov a príde...

LG pripravuje menšiu verziu modelu LG G6. Dostane nový názov a príde o duálny fotoaparát

0
lg-g6
LG G6

Výrobcovia smartfónov postupne upustili od produkovania Mini verzií vlajkových lodí, ktoré vlastne ani ich menšími verziami poriadne neboli. 

Vo väčšine len ťažili z pomenovania a vzhľadu svojich prémiovejších a lepšie vybavených high-end vzorov.

V kórejskom LG si však myslia, že Mini verzia vrcholového smartfónu môže padnúť na úrodnú pôdu, presnejšie do dlaní potencionálnych kupujúcich.

Na trh sa má blížiť menšia verzia modelu LG G6, ktorá ale obdrží nový názov. LG možno rovno zavedie nový modelový rad.

Spoľahlivý zdroj informácií menom Evan Blass spomína LG G6 Mini pod označením LG Q6. Prejsť mal odobrením telekomunikačných úradov (FCC) s modelovým označením M700.

LG Q6
© Evan Blass

Schválenie úradmi naznačuje, že by sme sa mohli v blízkej dobe dočkať jeho oficiálneho predstavenia. To, že pôjde o menšiu verziu LG G6 pripomenie použitý displej, ktorý je pri vlajkovom smartfóne G6 dominantný.

LG Q6 by mal obdržať zobrazovací panel s menšou, 5,4-palcovou uhlopriečkou. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby nemal mať pomer strán 18,5:9 a nepokrýval by asi 80-percent prednej plochy zariadenia.

Pre porovnanie, vlajkový model má 5,7-palcový IPS displej s pomerom strán 18:9 a pomerom obrazovky voči telu na úrovni 78,6-percenta.

Čo bude LG Q6 poháňať momentálne nevieme. Avizovaná pamäťová konfigurácia a 13 Mpx samostatný fotoaparát avizujú zaradenie do strednej, resp. vyššej strednej triedy.

Aj keď informácie pochádzajú z relatívne spoľahlivých zdrojov, stále sú neoficiálne. Radi si počkáme na indície a informácie priamo od LG, ktorý by nám nový model smartfónu mohol priniesť v priebehu najbližších týždňov.