Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Mix 2 príde s vylepšenou kvalitou zvuku pri hovoroch. S...

Xiaomi Mi Mix 2 príde s vylepšenou kvalitou zvuku pri hovoroch. S vývojom pomáhajú experti

2
xiaomi

Prvá generácia smartfónu Xiaomi Mix nás omráčila futuristickým prevedením hardvéru, z ktorého aktuálne ťažia aj vlajkové lode Galaxy S8. Na mysli máme samozrejme (takmer) bezrámikový displej.

Nech je Xiaomi Mi Mix akokoľvek príťažlivý, používateľským problémom sa nevyhol. Jeho krehkejšia konštrukcia nepatrí zrovna medzi najodolnejšie a o jej klzkom povrchu ani nehovoriac.

Horšie to je s kvalitou hovoru. Nie, že by ste v slúchadle nikoho nepočuli, no kvalita zvuku okolo prvej akosti ani nešla. Xiaomi muselo vďaka netradičnej konštrukcii bez rámikov siahnuť po kompromisnom a rozhodne zaujímavom riešení.

Namiesto slúchadla sa v smartfóne nachádza piezoelektrický akustický systém. Tento systém premení prichádzajúci signál na mechanickú energiu, vibrácie, ktoré vytvárajú zvuk.

Xiaomi Mi Mix 2

Pre využitie tejto technológie je dôležité práve telo smartfónu, ktoré je zhotovené keramiky. Ide o opak piezoelektrického javu.

Xiaomi Mi Mix 2

Ani Xiaomi Mi Mix 2 nebude disponovať tradičným slúchadlom a typickou štrbinou na čele smartfónu, ktorú poznáme z konvenčných smartfónov.

Zvuk bude ale podstatne kvalitnejší a bude mať blízko k štandardu 3GPP. Pokojne sa tak môžeme pripraviť na HD hlas.

Žiadne bežné slúchadlo a ani štrbina pre reprodukciu © redakcia

Nové slúchadlo spoločnosť Xiaomi nevyvíja sama. K rysovacej doske pozvala spoločnosť AAC Technologies, ktorá má s vývojom takýchto komponentov bohaté skúsenosti.

Spoločnosť je popredným globálnym dodávateľom komplexných riešení v segmente mikrokomponentov. Založená bola v roku 1993 a po svete má viac ako 20 centier, ktoré zastrešujú výskum a vývoj v danom segmente.

Okrem spomínaného mikrofónu sa pri zariadení Xiaomi Mi Mix 2 často skloňuje čipset Snapdragon 835 alebo displej vyrobený AMOLED technológiou. Ako to s novou generáciou Mi Mix 2 presne bude, momentálne nevieme.

Stále čakáme na oficiálne ohlásenie dátumu predstavenia. Skôr ako v druhej polovici roka 2017 ho však neuvidíme.