Úvod Sociálne siete Facebook Čo na Facebooku znamená nová reakcia na statusy? Takto si ju aktivuješ...

Čo na Facebooku znamená nová reakcia na statusy? Takto si ju aktivuješ aj ty!

36
Zdroj: AndroidCentral

Facebook nedávno predstavil rôzne reakcie, ktorými sa dá reagovať na príspevky či statusy. Medzi tými, ktoré máme k dispozícii všetci sú „Páči sa mi to,“ „Super,“ „Haha,“ „Žasnem,“ „Je mi to ľúto“ a „Štve ma to“.

Facebook k týmto šiestim reakciám pridáva ďalšiu. Ide o dúhu, ktorá symbolizuje hrdosť byť súčasťou LGBT. Ide o skratku symbolizujúcu „lesbických, gay, bisexuálnych a transrodových“ ľudí.

Nová reakcia bude dostupná počas celého júna, teda mesiaca, počas ktorého LGBT komunita oslavuje svoj spôsob žitia. Okrem toho sa snaží upozorňovať na rôzne prekážky, ktoré im zvyšok populácie hádže pod nohy.

Veríme v stavanie platformy, ktorá podporuje všetky komunity. Rozhodli sme sa osláviť lásku a diverzitu tým, že sprístupňujeme špeciálnu reakciu.

Tento rok má symbol LGBT špeciálny význam, keďže v marci 2017 zomrel Gilber Baker, muž, ktorý ikonické logo v roku 1978 vytvoril. Ak by ste takúto reakciu chceli a zatiaľ ju nemáte, nebojte sa, máme pre vás jednoduchý návod.

  1. Prihláste sa do svojho Facebook účtu
  2. Lajknite stránku LGBTQ
  3. Odomkne sa vám nova reakcia

LGBT komunita vie, že sa medzi vyše 1,2 miliardami ľudí na Facebooku nájdu aj tzv. hejteri, ktorým sa nova reakcia nebude páčiť. Pre nich má jasný odkaz. „Čím viac ľudí sa dozvie o našej komunite, tým viac ľudí nás príjme. Nikto z nás sa nenarodil s nenávisťou. Facebook používa obrovský počet mladých ľudí, na ktorých chceme pôsobiť len a len pozitívne.