Úvod Výrobcovia Vernee Šéf Vernee prezradil detaily o Apollo X. Máme sa na čo tešiť!

Šéf Vernee prezradil detaily o Apollo X. Máme sa na čo tešiť!

7
Vernee

Čínska spoločnosť Vernee plánuje ešte v tomto mesiaci uviesť na trh nový model smartfónu, ktorý dostane označenie Apollo X. Príliš detailov veľa známych nebolo, no všetko podstatné prezradil priamo riaditeľ spoločnosti Vernee. 

Apollo X bude vybavený bežným čipsetom, ktorý sme už v útrobách zariadení výrobcu Vernee videli. Ide o desaťjadrový kus kremíka s názvom Helio X20 a 4 GB kapacitu operačnej pamäte RAM tvorcovia spoja so 64 GB úložiskom. V podstate ide o mainstream, riaditeľ však ubezpečuje, že to tak nebude.

CEO uvádza, že už od založenia spoločnosti prikladali maximálnu pozornosť interakciám s užívateľmi a zákazníkmi. Spätná väzba pochádzala hlavne zo sociálnych sietí, konkrétne z Facebooku, množstvo príspevkov sa objavilo na oficiálnom fóre výrobcu a v neposlednom rade sa zamerali na tradičnú komunikáciu prostredníctvom e-mailov.

Užívatelia jednoducho chcú dostatočne výkonné parametre zabalené do zariadenia, ktoré po dizajnovej stránke nebude trpieť žiadnou slabinou. Pre užívateľov je tiež dôležitá kapacita pamätí a dostatočná výdrž na jedno nabitie. Takýto smartfón si dnes nemáte problém kúpiť. Niekoľko vlajkových modelov kritéria bez problémov spĺňa. Riaditeľ sa však pýta, koľko užívateľov je za ochotných za takýto vlajkový smartfón zaplatiť.

Apollo X
Jacky Zou, riaditeľ spoločnosti Vernee

Vernee Apollo X tak bude po ekonomickej stránke veľmi efektívnym modelom. Riaditeľ spoločnosti vie, že high-end parametre automaticky neznamenajú skvelý používateľský zážitok. K slovu príde vlastný operačný systém označený ako VOS. Jeho dizajn bude vychádzať z čistej verzie OS Android a dôraz bude klásť na optimalizáciu. Užívateľom bude tiež k dispozícii verzia OS Android 7.0 Nougat.

Parametre

Po rečiach riaditeľa nás zaujímajú hlavne čísla a vlastnosti. Vernee Apollo X bude vyhotovený z vysoko kvalitného hliníka, ktorého povrch tvorcovia upravili technológiou trojrozmerného pieskovania. Konštrukcia bude samozrejme jednoliata.

K spomínanému čipsetu Helio X20, 4 GB RAM a 64 GB ROM môžeme prirátať ďalších 128 GB, o ktoré sa postará slot na microSD karty. Veľmi citlivý a jasný displej vyrobí Sharp svojou patentovanou IGZO technológiou (skratka pre Indium Gálium Zinok a Kyslík pozn.red.). Rozmer 5,5 palca a FHD rozlíšenie je štandardom.

Apollo X

Čo sa týka fotoaparátu, zážitky zachytíme 13 Mpx 1/3″ senzorom Sony IMX258 s PDAF zaostrovaním. Akumulátor s 3500 mAh kapacitou nabijeme pomocou rýchlej technológie Vcharge (9V2A, 18W). Slová riaditeľa o cenovo efektívnom zariadení potvrdzuje avizovaná cena, ktorá sa bude pohybovať okolo sumy 220 dolárov.

Vernee Apollo X by mal byť vypustený do sveta ešte tento mesiac. Spoločnosť Vernee s príchodom nových modelov zároveň zlacňuje tie pôvodné. Európsky sklad predajcu CooliCool napríklad hlási pri smartfóne Apollo Lite cenu 191 eur. Cena za Vernee Mars alebo Vernee Thor je ešte nižšia.

Zobraziť aktuálne ceny pre smartfóny Vernee