Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Inžinieri Samsungu nevedia ako replikovať problém s Galaxy Note 7

Inžinieri Samsungu nevedia ako replikovať problém s Galaxy Note 7

Výrobca stále nevie, ako mu zhorelo toľko telefónov

5

Aj napriek tomu, že Samsung už zastavil predaj aj výrobu poruchového Galaxy Note 7, ktorý by mal byť na ceste do skladov spoločnosti v krabiciach odolných voči explózii je tu jedna otázka, ktorú je potrebné zodpovedať.

Keď spoločnosť spustila prvé kolo zvolávania, tvrdila, že sa jej podarilo odhaliť problém s batériami. Pri druhom kole zvolávania už firma mlčala.

Podľa informácií servera New York Times vraj Samsung aj napriek povolaniu „stoviek“ zamestnancov stále netuší, ako replikovať problém, ktorý z Note 7 spravil dymovnicu, s ktorou sa stretli desiatky zákazníkov.

Problém krásne ilustruje nové video, ktoré sa podarilo získať agentúre Associated Press. V ňom môžete vidieť ženu z Honolulu, ktorá sa objaví aj s dymiacim Note 7 v ruke. Predpokladalo sa, že problémom môžu byť batérie, ktoré vyrobila dcérska spoločnosť Samsungu. To sa neskôr vyvrátilo, keďže vybuchovať začali aj zariadenia s batériami od iného výrobcu. Neskôr sa pozornosť zamerala na USB C kábel a technológiu rýchleho nabíjania, no ani tá sa nepreukázala ako príčinou požiarov.