Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Ako vrátiť Galaxy Note 7? Máme všetky odpovede, aj keď ste ho...

Ako vrátiť Galaxy Note 7? Máme všetky odpovede, aj keď ste ho kupovali na splátky!

20
galaxy note 7
Samsung Galaxy Note 7 - ztiaľ posledný z línie Galaxy Note

Samsung predvčerom ohlásil, že končí s predajom a výrobou Galaxy Note 7. Zároveň chce zozbierať všetky kusy (celkovo vyše 4 miliónov) a bezpečne ich zničiť. To ale znamená, že musí ľudí presvedčiť aby ich vrátili. Ľahká úloha, čo poviete? Nie tak celkom.

AndroidPortal.sk zisťoval, aké jednoduché alebo naopak náročné to bude v prípade, ak ste si ho kúpili za svoje, na splátky alebo ak ho máte na paušál. Ak chcete vedieť viac, čítajte ďalej.

Oslovili sme Telekom, Orange, Nay, HejAlzu. Odpovede nám prišli z Orangeu, Nay a Alzy.

Hneď na začiatku podotkneme, že Alza nepredala ani jeden kus Note 7 a preto nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné vracanie kusov.

Nay vráti peniaze aj za príslušenstvo

Kto ale zodpovednosť nesie je Nay, ktorý Note 7 predával. Nižšie nájdete vyjadrenie.

„Zákazníkom, ktorí si u nás kúpili Samsung Galaxy Note7, vraciame peniaze. To platí pre pôvodné aj vymenené kusy Note 7 ako aj pre príslušenstvo, ktoré si k telefónu zakúpili. Ak si spolu so smartfónom zakúpili aj službu (napríklad poistenie), vrátime im aj peniaze, ktoré za túto službu zaplatili.

V prípade nákupu na splátky, bude po vrátení smartfónu stornovaná splátková zmluva a zákazník od nás dostane späť akontáciu, ktorú pri nákupe zaplatil. Peniaze, ktoré už zaplatil vo forme splátok, mu po stornovaní zmluvy pošle splátková spoločnosť.

Zákazníci, ktorí k preodbjednávke Samsung Galaxy Note7 dostali ako darček Samsung Gear VR si ho môžu ponechať aj po vrátení smartfónu.“

Orange bol podstatne tajomnejší

“Konkrétne prípady našich zákazníkov budeme riešiť individuálne. Orange na základe informácií od lokálnej pobočky Samsung predvčerom pristúpil k pozastaveniu vydávania revidovaných modelov Samsung Galaxy Note 7. Situáciu sledujeme a v najbližších dňoch po vyhodnotení aktuálnych informácií od spoločnosti Samsung rozhodneme o ďalšom postupe,“ informovala Alexandra Piskunová, hovorkyňa Orangeu.

Nakoniec, čo to nám povedal aj samotný Samsung. Ten potvrdil hneď dve veci.

  • Samsung Galaxy Note 7 si môžete vymeniť za iný Galaxy smartfón a v prípade, ak by bol lacnejší tak vám vrátia rozdiel
  • Samsung Galaxy Note 7 môžete vrátiť a predajca vám vráti plnú sumu

Ako vďaku za prejavenú dôveru Samsung oznámil, že ak ste k Note 7 dostali Gear VR ako darček, môžete si ho ponechať.

Tak či tak je pekné vidieť, že svoje peniažky dostanete späť, dokonca aj za príslušenstvo, ako aj vtedy, ak ste si ho brali na splátky.