Úvod Google Google Pixel OFICIÁLNE: Smartfóny Google Pixel budú predstavené už 4. októbra

OFICIÁLNE: Smartfóny Google Pixel budú predstavené už 4. októbra

4

O nových telefónoch od Google vieme už dávno. Vieme napríklad, že po prvýkrát nebudú označené názvom „Nexus“ ale „Pixel“. Google sa konečne rozhodol rozposlať pozvánky na tlačovú konferenciu, na ktorej ich oficiálne uvedie. Konať sa bude už 4. októbra o 18:00 nášho času.

Ako môžete vidieť na videu nižšie, veľa nám toho spoločnosť neprezradila. Lišta, do ktorej normálne píšeme všetky naše otázky sa pomaly premenila na obdĺžnik pripomínajúci smartfón. A to je v podstate všetko, čo nám Google zatiaľ oznámil.

https://www.youtube.com/watch?v=aNnCtmyujLA

Nové smartfóny má pre Google vyrobiť taiwanský výrobca HTC. Vzhľadom na to, že už nebudú disponovať označením Nexus sa dá predpokladať, že Google do výroby a navrhnutia zariadení vložil oveľa viac úsilia, než v prípade predchádzajúcich Nexus modelov.

Google zároveň spustil novú stránku s názvom madeby.google.com, na ktorej sa momentálne taktiež nachádza rovnaká animácia ako vo videu vyššie. Je dosť možné, že s blížiacim sa dátumom predstavenia firma na stránku pridá viac informácií.

Špecifikácie vlajkových lodí

Aby sme vám osviežili pamäť, Google má predstaviť viac než jeden Pixel smartfón. Ten základný ponúkne 5,2-palcový Full HD displej a Snapdragon 820. Väčší z dvojice, Pixel XL ponúkne prémiovejšiu, kovovú konštrukciu, 5,5-palcový Quad HD displej a výkonnejší procesor Snapdragon 821. Čo sa fotoaparátov týka, obe zariadenia majú mať rovnakú výbavu, a to 12 Mpx senzor na zadnej strane a 8 Mpx senzor na tej prednej.

Tak tu to máte, novinky od Google prídu už 4. októbra a my sa nevieme dočkať! Čo vy?