Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7 oficiálne: Luxusné monštrum s inteligentným S Pen a...

Samsung Galaxy Note 7 oficiálne: Luxusné monštrum s inteligentným S Pen a skenerom dúhovky!

15
Zdroj: The Next Web

Samsung dnes večer v New Yorku predstavil novú generáciu svojho úspešného radu zariadení Galaxy Note. V poradí šiesty model nesie označenie Galaxy Note 7. Samsung pre jeho výrobu využil najmodernejšie technológie a dizajnový jazyk, ktorý vycibril už pri výrobe Galaxy S6 edge, edge+ a S7 edge.

Novinka prichádza po roku, keď sa Samsung rozhodol, že minuloročný Galaxy Note 5 v Európe nebude predávať. Firma rozhodnutie nahradiť Note 5 modelom Galaxy S6 edge+ neskôr oľutovala a dnešným dňom chybu napravila.

Kompletná špecifikácia

  • Procesor: Snapdragon 820 alebo Exynos 8890 (podľa regiónu)
  • Pamäť: 4 GB RAM a 64 GB úložisko (UFS 2.0)
  • Displej: Zakrivený, 5,7“ Super AMOLED s Quad HD rozlíšením (2 460 x 1 440, 518 ppi), Gorilla Glass 5
  • Batéria: 3 500 mAh
  • Fotoaparát: 12 Mpx (rovnaký ako na Galaxy S7) zadný a 5 Mpx predný
  • Zabezpečenie: Snímač odtlačkov prstov a skener dúhovky
  • Konštrukcia: Sklo, kov, IP68 certifikácia, odolná voči prachu a vode
  • Operačný systém: Android 6.0.1 Marshmallow, prisľúbená aktualizácia na Android 7.0 Nougat
  • Konektivita: USB C (3.1) s podporou OTG
  • Ostatné: S-Pen (hlavička zmenšená na 0,7mm), 4 096 stupňov citlivosti

Samsung-Galaxy-Note-7-13

Galaxy Note 7: Displej

Samsung Galaxy Note 7 ponúka 5,7-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov. To znamená, že ponúka hustotu pixelov na palec až 518 pixelov. Prekrytý je krycím sklom Corning Gorilla Glass 5. Samsung displej vyrobil najmodernejšou technológiou a dá sa predpokladať, že ide o vôbec najlepší displej na mobilnom zariadení. Toto oceneni momentálne drží Samsung Galaxy S7.

Veľkým krokom pre Samsung je ponuka displeja, ktorý je zakrivený po oboch stranách. Žiadna štandardná verzia. Niektorým z vás sa to možno nebude páčiť, no Samsung sa riadi číslami a tie jasne ukazujú v prospech dual edge displeja.

Samsung-Galaxy-Note-7-23

Galaxy Note 7: Procesor a pamäť

Novinka od Samsungu sa dá prezývať aj ako „monštrum“. Ponúka totiž obrovský výkon, ktorý ho okamžite zaradí medzi najvýkonnejšie mobilné zariadenia planéty. V jeho útrobách sa totiž nachádza Qualcomm Snapdragon 821 – vylepšená verzia už tak extrémne výkonného Snapdragon 820, resp. ich vlastný čipset Exynos 8893 so šiestimi jadrami. Pri konfigurácii dvoch jadier tikajúcich na 1.6 GHz a dvoch jadier tikajúcich na 2.6 GHz dostanete toľko výkonu, koľko si zažiadate. O graficky intenzívne aplikácie a hry sa postará čip Adreno 530, resp. Mali-T880 MP12.

Samsung-Galaxy-Note-7-16

Aj napriek niekoľkým špekuláciám o tom, že Galaxy Note 7 ponúkne až 6 GB RAM sa Samsung nakoniec rozhodol pre 4 GB LPDDR4 RAM. Čo sa vnútornej pamäte týka, dostupný bude model s 64 GB úložiskom, ktorý môžete pomocou microSD karty rozšíriť o ďalších 256 GB. Pri dual-SIM verzii (nemusí byť dostupná na Slovensku) zaberie microSD karta slot SIM 2.

Samsung-Galaxy-Note-7-3

Galaxy Note 7: Fotoaparáty

Na zadnej strane Galaxy Note 7 sa nachádza 12 Mpx senzor s objektívom s clonou f/1.7. Ide teda o podobný, ak nie rovnaký a musíme uznať, vynikajúci senzor, aký nájdete aj na Galaxy S7 či S7 edge. Aj napriek nižšiemu počtu megapixelov poskytuje oveľa vyššiu kvalitu, hlavne vďaka jednotlivým pixelom, ktoré sú veľké až 1,4 µm. Okrem optickej stabilizácie obrazu, LED blesku a klasických režimov ako HDR či panorama dokáže fotoaparát natočiť aj 4K video.

Na prednej strane zas nájdete 5 Mpx fotoaparát s objektívom s clonou f/1.7.

Samsung-Galaxy-Note-7-24

Samsung Galaxy Note 7: Skener dúhovky a snímač odtlačkov prstov

Samsung Galaxy Note 7 je prvým smartfónom z dielne juhokórejského výrobcu, ktorý je vybavený aj moderným skenerom dúhovky oka. Samsung tak po implementácii snímaču odlačkov prstov rozširuje možnosti biometrickej verifikácie. Skener dúhovky je umiestnený na vrchnej časti prednej strany a zariadenie dokáže odomknúť extrémne rýchlo. Stačí sa len zahľadieť na displej a skener automaticky rozpozná, kto sa naň pozerá a zariadenie buď odomkne alebo ho nechá zamknuté.

Samsung Galaxy Note 7: Batéria

Novinka z dielne Samsungu je vybavená 3 500 mAh akumulátorom, ktorý mohol byť podľa mnohých názorov o niečo väčší. Tak či tak, na celkové vyhodnotenie výdrže si budeme musieť počkať. Samsung  za uplynulých pár rokov spravil veľa pozitívnych zmien vo výdrži, veríme, že sa to prejaví aj pri Galaxy Note 7.

Galaxy Note 7: Cena a dostupnosť

Samsung Galaxy Note 7 je prémiové zariadenie, čo bude reflektovať aj cena samotného telefónu. Presnú čiastku Samsung síce nešpecifikoval, no predpokladáme, že sa bude pohybovať v rozmedzí od 799 EUR do 849 EUR.

Dostupnosť je jasná už teraz. Predobjednávky Samsung spúšťa už 16. augusta, trvať budú do 30. augusta. Oficiálne uvedenie na trh pre Európu prebehne už 2. septembra.

… na článku momentálne pracujeme. Obnovte túto stránku po pár minútach.