Xiaomi Mi

Čínsky gigant Xiaomi je predovšetkým známy tým, že spotrebiteľskému trhu ponúka zariadenia, ktoré charakterizuje niekedy až nekompromisný pomer ceny k výbave. Tento status sa čoskoro zmení.

Xiaomi plánuje v tomto roku uviesť na trh smartfón, ktorý bude poriadne drahý. Teda aspoň pri pohľade na ostatné produkty tejto spoločnosti. Smartfón by mal po prepočte atakovať 600 dolárovú hranicu. Vlajkové lode popredných výrobcov smartfónov sú však ešte drahšie.

Na mysli máme HTC 10, Galaxy S7 edge alebo napríklad Xperiu X Performance. Spoluzakladateľ spoločnosti Xiaomi, Liwan Jiang, však zdôraznil, že napriek tejto cene pôjde o smartfón, ktorý bude stále ponúkať veľmi lukratívny pomer ceny voči kvalite a vlastnostiam.

Z toho sa dá usudzovať, že Xiaomi plánuje uviesť na trh čistokrvnú vlajkovú loď, ktorá by mohla kraľovať trhu, respektíve aspoň konkurovať súčasným bestsellerom z high-end segmentu. Vyššia cena môže pokojne odzrkadľovať aj náklady výrobcu, ktoré by boli na mieste pri prípadnej globálnej expanzii na trhy v USA alebo v Európe. Tieto informácie ale, žiaľ, nikto nepotvrdil a ani nevieme, o aký smartfón vlastne vôbec pôjde.

Domnienka padá na Xiaomi Mi Note 2, o ktorom sa už pár informácií objavilo. Tie najnovšie ukazujú prezentačný snímok, ktorý naznačuje, že súčasná vlajková loď Xiaomi Mi 5 bude oproti Xiaomi Mi Note 2 iba slabým odvarom.

Predstavenie novinky sa očakáva niekedy neskôr na jeseň.