Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi láka na phablet Mi Note 2. Vlajková loď Mi 5 je...

Xiaomi láka na phablet Mi Note 2. Vlajková loď Mi 5 je vraj iba slabý odvar

0
Xiaomi Mi Note

Čínske jabĺčko začína pomaličky pripravovať širokú verejnosť na príchod ďalšej generácie obľúbeného modelu s veľkou uhlopriečkou. Dostupné detaily navyše naznačujú, že ponúkne oveľa lepšiu technologickú výbavu, ako začiatkom roka predstavená loď Xiaomi Mi 5.

Vyplýva to zo záhadného obrázku, ktorý spoločnosť nedávno zverejnila na sociálnej sieti Weibo. Ako teda máme príležitosť na vlastné oči vidieť, ten obsahuje porovnanie dvoch čísiel a v pozadí futbalové ihrisko, čo zrejme predstavuje miesto na realizáciu súboja medzi dvomi súpermi nesúcich tú istú značku. Je však otázne, prečo by si Xiaomi robilo internú konkurenciu, z ktorej sa mnohé renomované spoločnosti – vrátane Apple alebo Samsungu – už párkrát poučili.

Upútavka na Xiaomi Mi Note 2
Upútavka na Xiaomi Mi Note 2

Obrázok nesie dve čísla, dvojka s najväčšou pravdepodobnosťou reprezentuje model Mi Note 2 a päťka Mi 5. Podstatné je ale znamienko, ktoré vyjadruje, že menšie číslo znamená viac ako väčšie. Z logického uhľa pohľadu to samozrejme nedáva zmysel. Ak to ale zoberieme ako nejakú šifru, snáď každý bystrý človek okamžite pochopí, o čo sa tu jedná.

Nový Xiaomi Mi Note 2 by mal byť totiž vybavený trošku pokročilejším hardvérom. Do úvahy tu napríklad pripadá jemnejšie Quad HD rozlíšenie, 3500 mAh batéria či 23 a 12 Mpx fotoaparáty. Ak si tieto časti špecifikácií porovnáme so súčasnou vlajkovou loďou, phablet bude na trošku vyššej úrovni.

Xiaomi Mi Note predstavil čínsky výrobca začiatkom roka 2015, takže odhalenie nadchádzajúcej generácie nás už dlho čakať určite nenechá.