Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: Na Android 6.0 Marshmallow beží 2x viac zariadení, než minulý mesiac

ŠTATISTIKA: Na Android 6.0 Marshmallow beží 2x viac zariadení, než minulý mesiac

3

Minulý mesiac nám Google prezradil, že na Android 6.0 Marshmallow beží len 2,3 % všetkých Android zariadení. Google je po mesiaci späť a prináša oveľa pozitívnejšie správy.

Android 6.0 Marshmallow už poháňa 4,6 % všetkých Android zariadení, teda dvakrát toľko, čo v marci. K nárastu došlo vďaka kombinácii aktualizácií, ako aj nových zariadení s už predinštalovaným Androidom. Stačí sa pozrieť, aký úspech zožalo duo Galaxy S7 a S7 edge, ktoré už bežia na Marshmallow.

Staršie verzie, ktoré sú ešte stále využívané zaznamenali malý pokles. Ide napríklad o Android Lollipop, ktorý je teraz na 35,8 % zariadení (pokles z 36,1 %), KitKat je na 33,4 % (pokles z 34,3 %) či Jelly Bean, ktorý je na 21,3 % (pokles z 22,3 %).

Google tento rok uvedie novú verziu Android s označením Android N. Pevne ale veríme, že sa stihne dostať na oveľa väčší počet zariadení, než Marshmallow. Ako ste na tom vy? Dorazila k vám už aktualizácia na Android 6.0 Marshmallow alebo ešte stále čakáte? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!

android-statistika-april-1 android-statistika-april-2