Úvod Sociálne siete Facebook Facebook Messenger: Viac ako 900 miliónov aktívnych používateľov + veľká novinka!

Facebook Messenger: Viac ako 900 miliónov aktívnych používateľov + veľká novinka!

4
Facebook Messenger

Odkedy sa z Messengeru pred zhruba piatimi rokmi stala samostatná aplikácia, rástla, rástla až nakoniec dosiahla úctyhodných 900 miliónov aktívnych používateľov, ktorí ho používajú každý mesiac. Oveľa pôsobivejší je však fakt, že hranicu 800 miliónov aktívnych používateľov služba prekonala len pred tromi mesiacmi.

Messenger je teda čoraz populárnejší a dá sa predpokladať, že do konca roka už bude mať na konte viac ako 1 miliardu aktívnych používateľov, čím sa priblíži Facebookom vlastnenej aplikácií WhatsApp. Včera spoločnosť ohlásila aj niekoľko noviniek, z ktorých sa väčšina týka firemných používateľov. Jedna sa dotkne nás všetkých. Ide o niečo, čo si Facebook požičal od služby Snapchat.

Spomínané zmeny pomôžu zvýšiť, zefektívniť a skvalitniť komunikáciu medzi firmami a ich zákazníkmi. Mnohé spoločnosti majú na Facebooku silnú prítomnosť, no keď ide o Messenger, len veľmi ťažko ich dohľadáte. Práve preto Facebook prichádza s vlastnými odkazmi.

O čo teda ide? Facebook uviedol skrátené odkazy na Messenger profily s cieľom uľahčiť komunikáciu medzi obchodmi a zákazníkmi. Po kliknutí na skrátený odkaz (m.me/používateľskémeno) okamžite spustíte chatovacie okienko, pomocou ktorého sa môžete spojiť s firmou alebo inštitúciou, ktorú chcete kontaktovať. To ale nie je všetko. Facebook uviedol aj tzv. Messenger Codes, teda špeciálne kódy, ktoré môžete podobne ako pri Snapchate naskenovať, čím spustíte rovnaký chat.

messenger-codes

Messenger pre komunikáciu so zákazníkmi využíva čoraz viac a viac spoločností. Mark Zuckerberg si je toho veľmi dobre vedomý a preto spustil aj Messenger Greetings, automatický odkaz, ktorý sa zákazníkom zobrazí po spustení chatu. Práve túto službu môžu spoločnosti využiť napríklad pri väčších poruchách, ktoré ovplyvňujú veľký počet zákazníkov alebo pri podobných situáciách, ktoré sa týkajú väčšieho počtu ľudí.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca“]