Po podujatí CES 2016 sa blíži ďalšie veľké technologické divadlo. Mobile World Congress 2016 v Barcelone aj tento rok privíta množstvo technologických vystavovateľov z celého sveta, medzi ktorými nebude chýbať ani kórejský LG.

Spoločnosť LG len čerstvo ukázala nový teaser, ktorý láka na toto podujatie. Z neho môžeme vyčítať, že LG niečo predstaví 21. februára o 14:00 hodine. Vôbec by sme sa nečudovali, keby išlo o smartón LG G5.

Vo februári totižto predstaví svoju vlajkovú loď Samsung, ale aj Xiaomi. Postaviť im schopnú konkurenciu by bolo na mieste, hlavne ak LG s novým top modelom ponúkne opäť o niečo nižšiu cenu. V decembri minulého roka sa objavili prvé špekulácie, ktoré hovorili o 5,3 palcovom QHD displeji, senzore tepovej frekvencie a snímači odtlačkov prstov.

LG_MWC

K novším špekuláciám patrí napríklad Snapdragon 820, 3 alebo 4 GB operačná pamäť RAM či 32 GB interné úložisko. Fotoaparát by mal zostať rovnaký ako pri LG G4 (16 MPix) a povráva sa aj o ďalšom displeji v štýle modelu LG V10. LG G4 bol, resp. stále je veľmi vydarený smartfón, preto sa na novú generáciu veľmi tešíme.