Úvod Výrobcovia Xiaomi Testujeme 20000 mAh externú batériu od Xiaomi, pýtajte sa

Testujeme 20000 mAh externú batériu od Xiaomi, pýtajte sa

31

Do redakcie sa nám okrem tabletu Mi Pad 2 dostala aj externá batéria od rovnakého výrobcu. Xiaomi ju vybavilo obrovskou kapacitou, čo sa samozrejme odráža aj na jej 338 gramovej váhe. Novinka má plastové telo a pomerne pekný dizajn.

Výhodou batérie je ale najmä to, že dokáže niektoré smartfóny nabiť aj sedemkrát, než sa sama vybije. Takýto luxus zabezpečuje až 20000 mAh kapacita.

Povrch plastového tela zdobia malinké a krátke výstupky, ktoré ho chránia pred poškriabaním a zároveň redukujú šancu, že sa nám batéria buď vyšmykne z rúk alebo skĺzne zo stolíka. Na bokoch tieto výstupky už ale nenájdete, tam sa nachádza iba lesklý povrch.

Veľkostne je možné konštrukciu prirovnať k 5-palcovým telefónom, pričom hrúbka je samozrejme niekoľkonásobne väčšia. Vo svojich útrobách totiž nesie až šesť 3350 mAh článkov od spoločností LG a Panasonic.

xiaomi-externa-bateria-2

Externá batéria Xiaomi ponúka dva USB vstupy a jeden microUSB, prostredníctvom ktorého ju nabijeme. Nad ním je vidieť ešte štyri malé LED diódy, ktoré slúžia na informovanie používateľa o kapacitnom stave energie. V krabičke navyše nájdete aj krátky USB/microUSB káblik s pekným spracovaním a bielym prevedením.

Dobu naplnenia 20000 mAh kapacity vrátane ďalších dôležitých detailov nájdete v plnej recenzii už počas budúceho týždňa. Ak teda máte nejaké otázky, zanechajte nám ich nižšie medzi komentármi.

Za zapožičanie externej batérie Xiaomi ďakujeme e-shopu xiaomiforsale.com