Úvod Výrobcovia Xiaomi Testujeme kovový Android tablet Xiaomi Mi Pad 2, pýtajte sa

Testujeme kovový Android tablet Xiaomi Mi Pad 2, pýtajte sa

7
Xiaomi Mi Pad 2

Čínske jabĺčko Xiaomi ešte počas minulého mesiaca ukázalo zopár noviniek, medzi ktorými nechýbal ani Mi Pad 2. Nástupca minuloročnej generácie prichádza s prémiovým materiálom a o niečo lepšími technickými špecifikáciami, pričom výraznú podobu s iPad mini od Apple nemožno ani tentokrát poprieť.

Tablet Xiaomi Mi Pad 2 máme oddnes na redakčnom stolíku, čo znamená, že zhruba o dva týždne bude na webe aj kompletná recenzia, kde sa pozrieme na všetky podstatné detaily tejto horúcej novinky. Prvé dojmy ihneď po rozbalení sú však zatiaľ vynikajúce. Ako prvá vás zaujme precízne spracovaná unibody konštrukcia z hliníku, ktorá má veľmi príjemné krivky či zaoblenia. Z niektorých uhlov môže navyše niekomu pripomínať charakteristické črty smartfónu HTC One A9.

xiaomi-mi-pad-2-2

Inžinieri zo Xiaomi tablet vybavili aj obojstranným USB Type-C slotom, avšak bez rýchleho nabíjania. Dobrou správou ale je, že v krabičke nájdete kábel s koncovkou klasického USB konektoru a druhou koncovkou Type-C. Napríklad taký Nexus 5X má pribalený Type-C/Type-C kábel, takže ak chcete kopírovať dáta do PC alebo z PC, respektíve dať smartfón nabíjať cez externú batériu, budete potrebovať dodatočnú redukciu. Veľa súčasných zariadení totiž moderným Type-C slotom nedisponuje. V blízkej budúcnosti sa to ale nepochybne napraví.

Android tablet Mi Pad 2 poháňa čipset Intel Atom X5-Z8500 (4-jadrový CPU s 2.24 GHz taktom, Intel HD GPU), má 2 GB operačnú pamäť RAM a aj 7,9-palcový displej (1536×2048 pixelov, 326 ppi). Spodnú časť zadnej strany, kde sa ukrýva nevymeniteľná 6190 mAh batéria, zdobia dva stereo reproduktory. Rovnako treba spomenúť absenciu microSD slotu.

xiaomi-mi-pad-2-3

Novinka ponúka dva fotoaparáty, predný dostal rozlíšenie 5 a zadný 8 MPx. A podľa prvých fotografií to s kvalitou nebude najhoršie. Uvidíme ako dopadne po dlhšom testovaní.

Súčasťou softvérovej výbavy je obľúbená nadstavba MIUI 7, ktorá má základ v systéme Android 5.0 Lollipop. Xiaomi by ale mohlo už začiatkom roka (po predstavení vlajkovej lode Mi 5) začať rozposielať aktualizáciu na verziu 6.0 Lollipop.

Ak máte akékoľvek otázky, pýtajte sa nižšie v komentároch. Odpovede zahrnieme do obsahu recenzie.

Za zapožicanie Xiaomi Mi Pad 2 ďakujeme nášmu partnerskému e-shopu xiaomiforsale.com