Samsung Galaxy S séria smartfónov bola vždy veľmi očakávaná a práve preto sa už stalo zvykom, že informácie o nových modeloch z tejto línie sa objavujú aj niekoľko mesiacov pred ich uvedením.

Pochopiteľne, najnovšie očakávame príchod smartfónu Galaxy S7 a jeho ďalších verzií (S7 Plus, S7 Edge). Renomovaný magazín Wall Street Journal aktuálne prišiel so spŕškou informácií, ktoré sa týkajú práve očakávaného modelu Galaxy S7. Zdroje však podotýkajú, že ide o údaje zverejnené tri mesiace pred očakávaným predstavením a je možné, že sa ešte mnoho z nich zmení.

Rôzne verzie

Napriek už zverejneným informáciám, že by mal Samsung predstaviť až štyri modely Galaxy S7, najnovšie správy hovoria niečo iné. Kórejský gigant by mal najskôr predstaviť dve verzie, a to model Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge so zahnutým displejom.samsung-galaxy-s6-edgeZariadenia s prívlastkom „Plus“, ktorý bude charakterizovať väčšiu uhlopriečku displeja, sa pravdepodobne objavia až neskôr po predstavení (podobne ako v prípade Galaxy S6 Edge Plus).

Displej citlivý na tlak

Displej citlivý na tlak mal ako prvý na svete Huawei Mate S a za ním nasledovali známe smartfóny iPhone 6S a 6S Plus. Samsung taktiež nebude výnimkou. Obe verzie, Galaxy S7 aj Galaxy S7 Edge, budú vybavené displejom citlivým na tlak. Ako však poznáme Samsung, technológiu možno ešte vylepší.

Huawei Mate S - prvý smartfón na svete s displejom citlivým na tlak
Huawei Mate S – prvý smartfón na svete s displejom citlivým na tlak

Na teatrálnom podujatí tak zrejme uvidíme prezentovanie lepšej citlivosti, ako pri konkurencii či rad softvérových vychytávok, ktoré budú s touto technológiou pracovať.

USB typ C

USB typ C sa stal štandardom napríklad pri smartfóne Xiaomi Mi4C alebo najnovšom Nexuse 5X. Samsung ho s istotou použije aj pri najnovších Galaxy S7 smartfónoch, keďže výrobca nemá vo zvyku zaostávať za konkurenciou.

USB typ C smartfónu XIaomi Mi 4c
USB typ C smartfónu XIaomi Mi 4c

Nabíjanie prostredníctvom tohto portu by malo byť ešte rýchlejšie. Na celodennú prevádzku smartfónu by malo stačiť nabíjanie po dobu 30-tich minút. Čo konkrétne znamená „celodenná prevádzka“ je zatiaľ neznáme. Napríklad Nexus 5X sa s USB typ C nabije na 100 % približne za 1,5 hod.

Dizajn

Ako sme už spomínali v minulých článkoch, dizajn Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge sa nebude výrazne líšiť od ešte aktuálnych modelov Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. Pôjde skôr o dizajnovú evolúciu ako revolúciu, čo však nie je na škodu.

Súčasné modely Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge vyzerajú skvele aj vďaka prémiovým materiálom a pár nových vizuálnych detailov tento pocit ešte určite vylepší.

Micro SD slot

Vyzerá to tak, že minuloročná kritika za nepoužitie micro SD slotu v smartfónoch Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge padla na úrodnú pôdu. Teda aspoň čiastočne. Slotom pre pamäťové karty by mal byť vybavený konzervatívnejší model Galaxy S7. Verzia so zakriveným displejom podľa dostupných informácií takýmto slotom disponovať nebude. Problémom je zrejme zakrivený dizajn a následné uloženie komponentov v uzavretej konštrukcii.

note-4-micro-sd
micro SD slot „pod kapotou“ Galaxy Note 4

Fotoaparát

Fotosnímače najnovších Samsung smartfónov pravidelne obsadzujú prvé miesta v porovnávacích testoch zhotovených fotografií. Smartfóny Galaxy S7 toto renomé určite neopustia. Tešiť sa môžeme hlavne na lepšie fotky v zlých svetelných podmienkach. Šošovka fotoaparátu by dokonca nemala vytŕčať z tela zariadenia, na čo sme vážne zvedaví. Smartfóny budú mať totižto veľmi štíhly profil.

galaxy-s6-foto

 

Predstavenie

Smartfóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge sa začnú predávať už v polovici marca v USA. Samotné predstavenie sa očakáva niekedy v polovici mesiaca február, a to buď v rámci samostatného podujatia alebo na výstave Mobile World Congress 2016 v Barcelone. Tá sa koná od 22.2 do 25.2. 2016.

samsung-unpacked-2015

Wall Street Journal patrí tradične k dobre informovaným zdrojom, a preto nepochybujeme, že sa väčšina zo zverejnených dohadov aj potvrdí. Veľký otáznik stále stojí pri cene daných zariadení. Tá by mala byť o niečo nižšia ako pri súčasných Galaxy S6 a S6 Edge. Na čínsku konkurenciu to ale zrejme stačiť nebude.