Úvod LG LG Nexus 5X LG Nexus 5X v redakcii, pýtajte sa

LG Nexus 5X v redakcii, pýtajte sa

10

Na našom redakčnom stolíku máme už aj jedného z dvojice nových Nexus smartfónov, za ktorými stoja výrobcovia z Južnej Kórey a Číny. A naše prvé pocity sú presne také, aké sme očakávali. Systém funguje skutočne svižne, bez drobných zásekov, pričom kvalita fotoaparátu patrí medzi to najlepšie, čo na súčasnom spotrebiteľskom trhu vôbec nájdete.

Po rozbalení LG Nexus 5X z peknej krabičky z recyklovaného materiálu veľmi rýchlo zistíte, že medzi starším modelom Nexus 5 a týmto neexistuje veľa vizuálnych rozdielov. Oba kúsky sa na seba celkom nápadne podobajú nielen plastovou konštrukciou s nevýrazným dizajnom, ale aj jej spracovaním či farebnými kombináciami (čierna, bielo-čierna). Samozrejme, treba určite spomenúť, že novinke presunuli reproduktor zo spodnej časti na prednú priamo pod zobrazovací panel a zadný fotoaparát badateľne vyčnieva. Taktiež pribudol laser na rýchle zaostrovanie a aj dvojitý LED blesk.

LG Nexus 5X
Zadná strana LG Nexus 5X

Po chvíli používania bolo počuť jemné praskanie tela smartfónu. Časti, ktoré konštrukciu tvoria, do seba dobre nezapadli, a tak vytvorili niečo, čo pri dotyku našich prstov vydáva celkom nepríjemný zvuk. Existuje možnosť, že ide len o jeden z mála nepodarených kusov, takže sa pri iných niečo také vyskytovať vôbec nemusí. Pravdou je ale fakt, že podobnú konštrukčnú anomáliu mal aj náš Nexus 5.

Konštrukcia sa na druhú stranu veľmi príjemne drží. Vďaka ideálne veľkej uhlopriečke 5,2-palca navyše skvele sadne do dlaní menšieho vzrastu a problém nepredstavuje ani používanie v jednej ruke. S asistenciou zadného snímaču odtlačkov, ktorý mimochodom reaguje naozaj bleskovo, sa niečo také realizuje maximálne pohodlne. S týmto trendom, ktorý naštartoval výrobca LG s volume a power tlačidlami vo vlajkových lodiach, sa používanie biometrickej technológie v blízkej budúcnosti konečne nestane prekážkou, ale efektívnym zjednodušením ovládania Android smartfónov.

Zábery z fotoaparátu LG Nexus 5X

foto-lg-nexus-5x-2 foto-lg-nexus-5x

Na batériu, displej, fotoaparáty a výkon sa detailne pozrieme až v celej recenzii. Tá by mohla byť online v priebehu konca budúceho týždňa. Ak máte akékoľvek otázky, nezabudnite nám ich zanechať v komentároch pod článkom. Odpovede zakomponujeme do jej obsahu.