Spoločnosť Motorola na konci októbra vyrukovala s novým smartfónom, o ktorom tvrdila, že má nerozbitný displej. Toto tvrdenie podložila aj nekompromisnou 4-ročnou zárukou pre tento displej na vybraných svetových trhoch.

Bavíme sa o zariadení Droid Turbo 2 resp. Moto X Force, čo je jeho medzinárodné označenie. Smartfón je vybavený zobrazovacím panelom (5,4 palca, QHD AMOLED), ktorý výrobca trefne nazval ShatterShield.

Displej je vybavený rovno dvoma vrstvami digitizéra, čiže ak sa náhodou poškodí pri silnom páde jeden, na dotyk bude stále reagovať ten druhý. Celý zobrazovací panel navyše chráni ďalšia dvojitá vrstva odolného skla. Celé dielo je uzavreté v hliníkovej konštrukcii, ktorá je uložená v tele smartfónu.

Podľa slov používateľov, ale aj rôznych videí tento displej skutočne znesie veľa a obyčajný pád na zem ho neohrozí. Teoreticky by ste sa tak nemuseli obťažovať s nevzhľadnými krytmi smartfónu alebo dávať na smartfón pozor ako na malé dieťa. Výmena takéhoto displeja stojí totižto poriadnu sumu.

Bolo len otázkou času, kedy si Motorolu Droid Turbo 2 zoberú do parády ľudia z UnlockRiver. Tí majú obľubu pripnúť rôzne smartfóny alebo tablety na drona, vyniesť ich do výšky približne 275 metrov a pustiť ich na tvrdý povrch parkoviska. Samozrejme, pri páde z takej výšky sa poškodeniu nevyhne žiadna technologická hračka. Otázkou zostáva, do akej miery je poškodenie markantné, respektíve či je vôbec možné ešte dané zariadenie nejakým spôsobom používať.

Aj poriadne odolný displej Motoroly skončil s poškodením v mieste kontaktu so zemou. Stále však fungoval, reagoval na dotyk a poškodenie bolo oproti iným takto testovaným zariadeniam výrazne menšie. Vyzerá to, že Motorola vyrobila skutočne nerozbitný displej, čo sa bežných podmienok používania týka. Pozrite si zaujímavé video z extrémneho testu odolnosti.