Spoločnosť Motorola aktuálne predstavila novinku, smartfón s označením DRIOD Turbo 2, ktorý je primárne určený pre americký trh. Výrobca zaujal tvrdením, že tento smartfón je vybavený nerozbitným displejom.

Jeho názov ShatterShield a spoločnosť Motorola si je tak istá jeho odolnosťou testovanou v náročných laboratórnych podmienkach, že poskytuje na jeho funkčnosť až 4-ročnú záruku.

Motorola DROID Turbo 2 je vybavený 5,4 palcovým QHD AMOLED displejom. Ide však o flexibilnú verziu, čiže displej je plastový a pri výrobe nebol použitý sklenený substrát.

Takýmto displejom sú vybavené aj smartfóny z dielne Samsungu a LG, Motorola však posunula hranice odolnosti ešte ďalej.

Displej je vybavený rovno dvoma vrstvami digitizéra, pričom ak sa náhodou poškodí pri silnom páde jeden, na dotyk bude stále reagovať ten druhý. Celý zobrazovací panel navyše chráni ďalšia, dvojitá vrstva odolného skla.

Okrem toho má smartfón DROID Turbo 2 vo výbave Snapdragon 810, 21 MPix fotoaparát alebo 3760 mAh batériu. Už teraz sa nevieme dočkať, ako odolnosť displeja vyskúšajú mnohí testeri v obľúbených skúškach pádu na zem z vrecka nohavíc, z približnej výšky hlavy ako pri telefonovaní alebo ako naposledy, z lietajúceho dronu.

Je jasné, že displej je rozbitný a určite sa to niekomu s poriadnou dávkou hrubosti podarí, pri bežných pádoch na zem by si mal status nerozbitnosti zachovať. Dať na displej záruku 4 roky predsa len o niečom svedčí.

Pozrite si video, ktoré odolnosť displeja približuje.