Čo sa týka high-end smartfónov, budúci rok bude rozhodne bohatý. Prvý štvrťrok nebude patriť len očakávanému Xiaomi Mi 5, ale aj esu z Južnej Kórey, smartfónu Samsung Galaxy S7.

S čerstvými informáciami o tomto zariadení prišiel veľmi spoľahlivý zdroj, kórejské médium etnews.com. Podľa ich správ Samsung plánuje predstaviť dve veľkostné varianty smartfónu Galaxy S7.

Prvým má byť univerzálnejšie riešenie s klasickým plochým displejom o veľkosti 5,2 palca. Pre extravagantnejších užívateľov tu bude pre zmenu 5,5 palcový model so zahnutým displejom.

Išlo by tak o zmenu stratégie. Súčasný model Galaxy S6 bol predstavený s 5,1 palcovým displejom ako v štandardnej, tak zakrivenej verzii. Až neskôr sa objavila aj masívna 5,7 palcová zakrivená verzia s označením S6 Edge Plus. Nová stratégia by sa priblížila ku konkurenčnému Apple. Táto spoločnosť totižto predstavila nový iPhone 6S taktiež v dvoch veľkostiach so 4,7 a 5,5 palcovou obrazovkou.

Samsung si s novými Galaxy S7 verí. Počiatočný stav má po predstavení atakovať 5 miliónov vyrobených kusov v pomere 3,3 milióna kusov Galaxy S7 a 1,6 milióna kusov Galaxy S7 Edge. Podľa predošlých zverejnených informácií príde Galaxy S7 napríklad so skenerom očnej dúhovky alebo s minimálnou zmenou dizajnu.

Predstavenie smartfónov Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge sa očakáva v marci roku 2016.