Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 bude kvôli skeneru očí drahší ako jeho predchodca

Samsung GALAXY S7 bude kvôli skeneru očí drahší ako jeho predchodca

8

Ak sú nové špekulácie z Poľska pravdivé, cenovka očakávanej vlajkovej lode juhokórejského giganta môže mierne narásť. Spôsobiť to má integrácia pokročilej biometrickej technológie, ktorá dokáže autorizovať používateľa na základe unikátneho fyzického znaku v našich očiach. Oproti odtlačkom bude tento spôsob nielen pohodlnejší, ale aj praktickejší.

Mierny nárast ceny sa však konal aj pri predstavení Galaxy S6 a S6 edge. Samsung to ospravedlnil tým, že dve Android novinky ponúkajú prémiové materiály, ktoré predchádzajúce generácie nemali. O akú sumu pôjde tentokrát, nikto zatiaľ nevie presne povedať. Na trhu by navyše mali doraziť až štyri mierne odlišné verzie – Galaxy S7, S7 edge vrátane phabletov S7 edge Plus a S7 Plus.

Informuje web PhoneArena.

Snímač očnej dúhovky bude zrejme zabudovaný v prednom selfie fotoaparáte, vďaka čomu dokáže identifikovať človeka, ktorý smartfón drží v rukách, bez akýchkoľvek dodatočných potrieb čokoľvek spúšťať alebo niečo niekam prikladať. Malo by teda stačiť iba krátke nasmerovanie očí na displej. Samozrejme, úroveň technológie záleží od úrovne vývoja, takže pokiaľ sa Samsung rozhodne pre najmodernejší biometrický senzor a investuje väčší finančný obnos, jeho vlastnosti môžu byť dokonca ešte lepšie.

Podobný typ zabezpečenia momentálne ponúka niekoľko čínskych a japonských smartfónov. Od budúceho roka 2016 sa však očakáva markantný nárast integrácie, väčšinou popri integrácii snímača odtlačkov, prostredníctvom čoho chcú výrobcovia zabezpečiť možnosť slobodného výberu biometrickej technológie zo strany používateľa mobilného zariadenia.