Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 neprinesie žiadne veľké vizuálne zmeny

Samsung GALAXY S7 neprinesie žiadne veľké vizuálne zmeny

2
Jeden z posledných dizajnových konceptov Samsungu Galaxy S7

Ak niekto očakáva od ďalšej generácie vlajkovej lode spoločnosti Samsung radikálne zmeny v oblasti dizajnu konštrukcie, môže byť už čoskoro sklamaný. Ako tvrdia zdroje z Južnej Kórey, smartfón Galaxy S7 má byť vylepšený hlavne vo výkone, s čím má výrobcovi pomôcť sám Google.

Vizuálnu charakteristiku ponesie zhruba na 90% rovnakú, ako jeho predchodca, pričom inžinieri majú zamerať vývoj aj na fotoaparát či zobrazovací panel, ktoré považujú zákazníci za najdôležitejšie parametre kvalitného hi-tech produktu. Nedávno zverejnené koncepty sú teda už zrejme minulosťou.

Galaxy S6 pozostáva z hliníkového rámiku a odolného skla Gorilla s farebným nádychom, ktoré pokrýva ako prednú, tak aj zadnú stranu. Ide zároveň o vôbec prvý smartfón z modelového radu Galaxy S, kde Samsung použil prémiové materiály a vytvoril tak mobilný šperk so schopnosťou pútať pozornosť ako magnet. Takýto zámer Samsungu je preto celkom pochopiteľný. Apple napríklad obmieňa vizuálny vzhľad konštrukcie iPhone až každé dva roky.

Exynos 8890 a konečne optimalizovaný TouchWiz

Nástupcu súčasnej generácie má poháňať pokročilý Exynos 8 Octa (8890), ktorý nedávno v porovnávacej aplikácii AnTuTu predviedol naozaj dychberúci výkon o počte cez 100-tisíc bodov. Niečo také sa doteraz žiadnemu inému čipsetu nepodarilo. Ak by bol navyše skombinovaný s vyladenejšou nadstavbou TouchWiz, je schopný dosiahnuť bezkonkurenčné výsledky.

Oficiálneho predstavenia Samsung Galaxy S7 sa dočkáme deň pred otvorením brány podujatia MWC 2016 v španielskej Barcelone.