Úvod Apple iPhone Vitajte v budúcnosti: Apple vyvíja holografický displej pre iPhone

Vitajte v budúcnosti: Apple vyvíja holografický displej pre iPhone

2
© topholographicdisplays.com

O vývoji nových micro-LED displejov, ktoré spoločnosť Apple vraj realizuje v utajení na Taiwane, bol pred pár dňami plný internet. A teraz k tomu pribudla ďalšia špecialitka – tieto micro-LED panely budú okrem iného vraj aj vstupnou bránou do sveta hologramov.

Web PhoneArena píše, že za asistencie špeciálneho softvéru s hardvérom by nové displeje mohli slúžiť na zobrazovanie holografických 3D objektov priamo v priestore, a to bez potreby použitia akýchkoľvek pomôcok v podobe okuliarov. Niečo podobné bolo demonštrované prostredníctvom micro-LED projektoru ešte v roku 2014. Je to možné vidieť aj na autentickom videu.

Niečo podobné sa predpokladalo pred predstavením minuloročného iPhone 6. Zopár špekulácií spomínalo akýsi 3D displej, ktorý by iPhone opäť postavil do pozície trhového vodcu. Nakoniec z toho ale vôbec nič nebolo.

Micro-LED technológia displejom navyše dáva výrazne štíhlejšie krivky, čo znamená menšia hrúbka či nižšia váha. Ak výrobcovia plánujú pokračovať v súčasnom trende zoštíhľovania a odľahčovania smartfónov, takýto krok je potom nevyhnutný.

A aj keď nadchádzajúci iPhone 7 holografické kapacity ponúknuť zatiaľ ešte nemusí, môže to byť príprava na niečo naozaj veľké. Niečo, čo by medzi nás reálne prišlo tak za dva alebo až štyri roky.

Nižšie si môžete pozrieť spomínané video.