notebookinfo.de
Aj keď Samsung dominuje na trhu so smartfónmi, nositeľné technológie sa mu ani zďaleka nedarí presadiť tak, ako práve smartfóny. S novým modelom inteligentných hodiniek to ale môže byť inak.

Kórejský gigant na veľtrhu IFA 2015 vyrukoval s novými inteligentnými hodinkami Gear S2 a Gear S2 classic, ktoré so sebou priniesli niekoľko jedinečných funkcií.

V prvom rade to je nesmierne rýchly a stabilný uzavretý operačný systém Tizen, ktorý však v novom modeli hodiniek Gear S2 ponúka kompatibilitu aj so smartfónmi iných výrobcov, ako je Samsung.

Jedinou podmienkou je mať nainštalovaný Android vo verzii 4.4 a vyššej. Tým sa tento nositeľný kus technológie stáva príťažlivejším pre oveľa širšie publikum potencionálnych zákazníkov.

GEARS2CLASSICDruhým atribútom, v ktorom hodinky vynikajú, je ovládanie. Otočná luneta, respektíve prstenec, ponúka azda najintuitívnejšie ovládanie, aké si môžme momentálne na inteligentných hodinkách predstaviť. Pracovať s nimi je jednoducho radosť a poriadny návyk.

Tretím aspektom sú kvalitné materiály, z ktorých sú hodinky zhotovené, ich dizajn, či už po hardvérovej stránke alebo tej softvérovej v podobne UI a samozrejme pokrokový čipset s množstvom senzorov.

Hodinky Gear S2 a Gear S2 classic si odbili trhový štart aj v Číne, a to s poriadnym úspechom. Podľa čínskeho maloobchodného predajcu JD.com sa v Číne po štarte predaja podarilo vypredať zásoby 180 000 kusov hodiniek za necelých 8 hodín.

Okrem toho sa predajné miesta sťažujú na výpadky dodávateľských kanálov Samsungu. Samsung sa totižto musí vyrovnať nielen s vysokým dopytom v Číne, ale zároveň uspokojiť aj záujemcov v ostatných krajinách, kde sa hodinky začali predávať.

Aj keď je 180 000 predaných hodiniek Gear S2 za 8 hodín veľký úspech, stále zaostávajú za Apple Watch. Tých sa za prvý víkend po štarte predaja predalo dovedna cez 1 000 000 kusov.

Najnovšie inteligentné hodinky Samsungu sa od piatku, 6. novembra 2015 začínajú predávať aj u nás. Viac informácii nájdete v dnes publikovanej tlačovej správe.

Cena hodiniek v Číne sa po prepočte pohybuje od 350 dolárov za obyčajnú verziu Gear S2, prémiovejší model Gear S2 classic sa predáva od 390 dolárov.