Xiaomi Mi Band je jeden z najobľúbenejších, ak nie najobľúbenejší fitness tracker, ktorý si získal srdcia aktívne žijúcich zákazníkov hlavne cenou, ale aj výdržou na jedno nabitie.

Xiaomi MiBand stojí približne 15 € a keďže nemá displej, nabiť ho stačí raz za mesiac. Pokiaľ ste niekedy vlastnili, alebo vlastníte inteligentné hodinky či podobnú nositeľnú technológiu, nabíjanie každé dva-tri dni (subjektíve) začne časom liezť pekne na nervy .

Nová generácia tohto fitness náramku príde s identickým diskrétnym dizajnom, a to je podľa nás dobre. Súčasnú funkcionalitu (meranie krokov, kalórií, notifikácie prostredníctvom LED diód, sledovanie spánku, budík a odomknutie smartfónu) doplní snímač tepovej frekvencie.

Ten bude logicky umiestnený na spodnej strane nositeľnej elektroniky, a aj keď už súčasná generácia dokázala merať atribúty spánku, výsledky neboli vždy zrovna presné.

Nová generácia bude sledovať spánok oveľa podrobnejšie a presnejšie, menšou nevýhodou bude nižšia výdrž na jedno nabitie. Môže za to energeticky náročnejší snímač tepu, stále sa však budeme baviť o výdrži rádovo v dňoch.

Čínske zdroje tvrdia, že Xiaomi odhalí MiBand S1 o pár dní, 11. novembra. Pokiaľ si myslíte, že bude drahší, ako to pri nových generáciách smart produktov býva, ste na omyle.

mibands1

Náramok bude stáť 15 dolárov a pôjde tak asi o najlacnejší snímač tepovej frekvencie na trhu. Pre zaujímavosť, Xiaomi predalo 3,1 milióna kusov súčasnej generácie náramku MiBand, a to len za 2. štvrťrok 2015.