Úvod Sociálne siete Facebook Desktopovú verziu Facebooku takmer nikto nepoužíva. Drvivá väčšina si ho prezerá cez...

Desktopovú verziu Facebooku takmer nikto nepoužíva. Drvivá väčšina si ho prezerá cez mobil

3

Schopnosti mobilných telefónov sú stále dokonalejšie, a tak nie je žiadnym prekvapením, že mnohým z nás dokážu nahradiť v niektorých prípadoch osobné počítače. Väčšina z nás má totiž rôzne prihlasovacie údaje uložené práve v mobilnom telefóne.

To sa týka aj mobilnej aplikácie Facebook. Práve ten zverejnil štatistiku, podľa ktorej je jasné, že takmer 900 miliónov užívateľov navštevuje túto sociálnu sieť prostredníctvom svojho mobilného zariadenia.

Šéf Facebooku, Mark Zuckerberg, na konci augusta oznámil veľký úspech – za deň sa na túto sociálnu sieť pripojila miliarda užívateľov. Podľa posledných štatistík sa však tento počet stal dennou normou.

Najzaujímavejší je ale fakt, že až 894 miliónov užívateľov navštevuje Facebook práve prostredníctvom svojho smartfónu. Vďaka nim Facebook získa celkovo 78% všetkých príjmov z reklamy, čo predstavuje 4,3 miliardy dolárov (3,95 miliardy EUR).

Aj ďalšie štatistiky sa týkajú aplikácií, ktoré patria pod krídla Facebooku. Do WhatsAppu-u sa za obdobie jedného mesiaca prihlásilo 900 miliónov užívateľov, do Facebook Messenger-u 700 miliónov užívateľov a Instagram zaznamenal za rovnaké obdobie 400 miliónov užívateľov.

A cez čo navštevujete Facebook vy?