Úvod Sociálne siete Facebook Polícia varuje rodičov pred uverejnením fotografií ich detí na Facebooku

Polícia varuje rodičov pred uverejnením fotografií ich detí na Facebooku

1

Nemecká polícia upozorňuje rodičov, ktorí majú záľubu vo zverejňovaní fotiek svojich ratolestí na sociálnych sieťach, pred možnými následkami.

Aj keď má Facebook nastavenie, ktoré obmedzuje viditeľnosť príspevku, množstvo rodičov ho podľa polície nevyužíva. Väčšina takýchto fotografií je zdieľaná úplne verejne, a tak i viditeľne pre všetkých. Polícia preto radí, aby hrdí rodičia fotografie svojich detí zdieľali s blízkymi len osobne, prípadne využili možnosť zdieľania príspevku na Facebooku len so svojimi priateľmi. Na žiadosť polície upozornil server DSL.

Taktiež upozorňuje na riziká, ktoré zo zverejňovania fotiek plynú a ako príklad uvádzajú zdanlivo nevinné fotky nahých detí na pláži, ktoré môžu byť pre istú skupinu ľudí veľmi atraktívne.

„Internet nezabúda nič,“ upozorňuje polícia.

upozornenie

Aj keď si množstvo ľudí dáva na takého zverejňovanie pozor, stále sa nájde veľký počet tých, ktorí si riziko bohužiaľ neuvedomujú. Výzvu polície v nemčine už videlo viac ako 14 miliónov ľudí, zdieľalo ho vyše 243 tisíc ľudí a 139 tisíc používateľov obdarovalo obrázok „like“ tlačidlom.