Úvod Výrobcovia Samsung Poznáme mechanizmus, ktorý Samsung použije pri skladacom smartfóne

Poznáme mechanizmus, ktorý Samsung použije pri skladacom smartfóne

0
Patentový náčrt

Ako už mnohí isto viete, začiatkom nového roka sa budú v mobilnom priemysle diať naozaj veľké veci. Juhokórejský gigant plánuje uviesť na spotrebiteľský trh niečo, čo zmení spôsob, ako vnímame súčasné smartfóny či tablety. Toto je mechanizmus, vďaka ktorému prinesie ďalšiu významnú revolúciu.

Web PatentlyMobile priniesol uniknutý náčrt z patentu spoločnosti Samsung, kde je vyobrazená rozkladacia konštrukcia neznámeho mobilného zariadenia s extrémne flexibilnou zobrazovacou jednotkou. Hoci to vyzerá skôr ako staršie ‚vyklápačky‘, detailný a reálny vizuálny vzhľad produktu sa v takýchto prípadoch nikdy neodhaľuje. Cieľom patentového náčrtu je iba čo najpodrobnejšie opísať fungovanie vlastného vynálezu.

Žiadosť o registráciu patentu bola pritom podaná ešte počas druhej polovice minulého roka. Je teda celkom jasné, že na vývoji unikátnej novinky pracujú inžinieri už celkom dlhú dobu.

Patentový náčrt spoločnosti Samsung
Patentový náčrt spoločnosti Samsung

Očakávaný skladací smartfón by mal byť súčasťou tajného projektu V. Podľa dostupných informácií má pozostávať z jedného displejov s väčšou uhlopriečkou, ktorý však môže fungovať aj ako dva nezávislé a zároveň i veľkostne menšie displeje. Všetko bude záležať už iba od potrieb používateľa. Rozložená konštrukcia môže dobre poslúžiť napríklad pri pozeraní filmov alebo plnohodnotné surfovanie na webe. V opačnom prípade sa stane kompaktnejšou a viac prenosnejšou, pričom taký tvar na druhú stranu umožní pohodlné čítanie alebo písanie správ.

Samsung už dávnejšie zverejnil pekne spracovanú víziu našej budúcnosti, kde získali hlavnú rolu zariadenia dosť podobného typu. Tie sa môžu medzi spotrebiteľmi teoreticky objaviť počas nadchádzajúceho podujatia CES 2016 v americkom Las Vegas.