Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstaví smartfón so skladacím displejom už o pár mesiacov

Samsung predstaví smartfón so skladacím displejom už o pár mesiacov

1
Takto by mal vyzerať skladací displej

Ďalšia veľká vízia juhokórejského výrobcu má opäť bližšie k realite. Podľa jeho nedávnych vyjadrení majú byť schopní priniesť plne funkčný skladací smartfón už počas budúceho roka. Čaká nás tak po príchode viacdotykových zobrazovacích panelov ďalšia veľká revolúcia?

Samsung má pre rok 2016 naozaj famózne plány. Súčasný štandard klasických konštrukcií chce prostredníctvom extrémne flexibilných displejov zmeniť na nepoznanie. Niečo podobné však načrtol v pekne spracovanom videu už dávnejšie, kde odhalil koncept skladacieho smartfónu a aj tabletu.

Výhoda takýchto zariadení spočíva najmä v tom, že nám pri ich nepoužívaní šetria priestor, keďže sa budú dať na určitom bode zalomiť do kompaktnejšieho tvaru. Gigant na niečo podobné vlastní aj patent.

Projekt V

Čerstvý únik zo sociálnej siete Weibo navyše tvrdí, že Samsung už nejaký čas údajne testuje kusy, ktoré sú už takmer pripravené na spotrebiteľský trh. Tajný projekt nesie označenie Projekt V (Valley?). Skladací smartfón má ponúknuť čipset Snapdragon 620 alebo vyšší model 820, 3 GB RAM, microSD slot či integrovanú batériu.

Ak pôjde všetko podľa plánov, dočkať sa teoreticky môžeme počas podujatia CES 2016 v Las Vegas.