Samsung Galaxy Note Edge so zahnutým displejom

O tom, že Samsung pripravuje 4K Super AMOLED zobrazovacie panely, vieme dosť dlho. Už dávnejšie sme vám ukázali infografiku v ktorej je naznačené, že UHD displeje prídu na trh v roku 2015. Podobne ako minulý rok, by aj tentokrát mal vyššie rozlíšenie ako prvý dostať model Note. 

4K obrazovky pre nový phablet by sa mali začať vyrábať už v auguste 2015, čo ukazuje na pravdepodobné predstavenie telefónu niekedy v septembri. Pravdepodobne na IFA 2015 expo.

Super AMOLED zobrazovacie panely od Samsungu však nemajú klasické RGB usporiadanie pixelov. Ich diamond matrix má oveľa bližšie k PenTile technológii, pri ktorej sa každý pixel skladá z dvoch subpixelov. Kvôli tomu podobné displeje nie sú až také ostré, ako klasické LCD. Pri 4K rozlíšení však už pravdepodobne nepostrehnete rozdiel.

Neprehliadnite Displeje AMOLED vs. LCD: Aký je medzi nimi rozdiel?

Vieme aj údajnú veľkosť obrazoviek pre nové zariadenia radu Note. Edge verzia s displejom zakriveným po oboch stranách má poskytnúť 5,78-palcový displej, zatiaľ čo klasická iterácia ponúkne 5,89-palcový panel. Hustota pixelov sa vyšplhá na 762ppi, resp. 748ppi.

Čo na to hovoríte? Je nutné ďalej zvyšovať rozlíšenie displeja, alebo ide iba o marketing?