Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 Edge poodhalil technické špecifikácie aj výkon, bude to poriadne...

Samsung Galaxy S6 Edge poodhalil technické špecifikácie aj výkon, bude to poriadne delo!

21
Doplnená pozvánka od Samsungu, kde je pravdepodobne Galaxy S6 Edge (zdroj: phonearena.com)

Tri týždne pred predstavením Galaxy S6 Edge sme sa konečne dozvedeli, aké špecifikácie tento inteligentný telefón pravdepodobne ponúkne. Špeciálna verzia novej vlajkovej lode juhokórejského giganta totiž prešla cez známu porovnávaciu aplikáciu AnTuTu. A z výsledku, ktorý v nej dosiahla, sa vám zrejme poriadne zatočí hlava.

Informoval tech web phonearena.com.

Rozhodne sa teda máme na čo tešiť. Zatiaľ nepredstavený smartfón úplne rozbil konkurenciu na všetkých možných úrovniach. Čipset Exynos 7420 sa oproti staršej verzii Exynos 5433 zlepšil najmä vo vizualizácii 3D objektov.

Čo sa týka samotného výsledku Galaxy S6 Edge, resp. modelu SM-G925W8 (Phone Arena uvádza, že predchádzajúce dôveryhodné úniky priraďujú práve Galaxy S6 Edge k tomuto modelovému označeniu), ide až o rekordných 60 978 bodov; teda viac, ako sme mali doteraz možnosť vidieť. Konkurovať mu preto nemôžu ani mobilné zariadenia s čipsetom Snapdragon 810 od Qualcommu, ktorý je vyrábaný 20 nm výrobným procesom (Exynos efektívnejším 14 nm procesom).

Ak vás zaujímajú ostatné špecifikácie, vo väčšine prípadov nebudete prekvapení. Exynos 7420 má mať grafiku Mali-T760 od ARM, 3 GB pamäte RAM, 5,1-palcový displej (pravdepodobne Super AMOLED) s QHD (2560 x 1440p) rozlíšením a zaujímavo vyzerá aj 5 Mpix predný #selfie fotoaparát. Vzadu zase podľa všetkého nájdeme 20,7 Mpix senzor. Smartfón má taktiež prísť s 32 GB interným úložným priestorom, a to v základnej konfigurácii.

Samsung Galaxy 6 Edge bude bezpochyby veľmi výkonný a ponúkne len to najlepšie, čo na spotrebiteľskom trhu nadchádzajúce mesiace nájdeme. Jeho úspech ale bude z veľkej časti závisieť i od samotného dizajnu (dodatočné, ohnuté displeje po stranách a i.) či používateľského prostredia TouchWiz. Spoločnosť je však určite na dobrej ceste, čoho dôkazom sú smartfóny z rady A, ktoré disponujú prémiovým nádychom a postačujúcou výbavou.

Čo myslíte? Zožne Galaxy S6 Edge obrovský úspech alebo pôjde iba o ďalší nedokončený koncept?