Tak a máme to tu. Podľa nemeckého webu, MobileGeeks, ktorý bol už aj v minulosti úspešným a dôveryhodným zdrojom pre nové zariadenia sa práve pozeráte na oficiálne rendery HTC One M9. Okrem toho sú známe aj údaje o cene a funkciách, s ktorými novinka príde.

Na obrázkoch sa nachádzajú dve farebné prevedenia One M9 a to v sivej a „zlatej na striebornej“. Obrázky sa okrem toho zhodujú s uniknutými informáciami, ktoré boli dostupné doteraz.

HTC-One-M9-oficialne-rendery-9Veľa prekvapení nenastalo ani pri špecifikáciách. HTC One M9 bude 5-palcový smartfón s 1080p displejom. Poháňať ho bude osemjadrový procesor Snapdragon 810 s jadrami o takte 2.0 GHz. Na zadnej strane sa bude pýšiť 20 Mpx senzor s duálnym LED bleskom. Na prednej strane sa zablyští 4 Mpix UltraPixel fotoaparát pre kvalitnejšie selfie fotky v zhoršených svetelných podmienkach. Na palube sa majú nachádzať 3 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB rozšíriteľného úložiska (až o 128 GB). Zariadenie bude poháňať Android 5.0 Lollipop s nadstavbou Sense 7. Chýbať nebudú ani BoomSound reproduktory, NFC, Bluetooth 4.1 a LTE konektivita (až do 300 Mbps). Nový HTC One M9 má byť hrubý 9,61 milimetrov a vážiť má 157,5 gramov. Čo sa batérie týka, HTC svoju novinku vybavil 2 900 mAh akumulátorom.

V MobileGeeks okrem toho dokázali zistiť aj cenu a dátum začatia predaja. Minimálne v Nemecku by mal na trh prísť už začiatkom apríla a stáť by mal 749€, čo teda v žiadnom prípade nie je dvakrát málo.

HTC-One-M9-oficialne-rendery-3

HTC má teda aj naďalej problémy s bezpečnosťou a udržaním firemných tajomstiev. Podobný príbeh s uniknutými informáciami sa odohral aj minulý rok. Každopádne, takto máme viac času na rozmyslenie si, či do takéhoto zariadenie zainvestujeme peniaze, alebo či sa obhliadneme po inom telefóne.

HTC svoju novinku oficiálne predstaví už 1. marca. Udeje sa tak na Mobile World Congress v Barcelone, kde by mal predstaviť aj HTC One M9 Plus, 5,2-palcový model s Quad HD displejom.

HTC-One-M9-oficialne-rendery-1
HTC-One-M9-oficialne-rendery-2
HTC-One-M9-oficialne-rendery-3
HTC-One-M9-oficialne-rendery-4
HTC-One-M9-oficialne-rendery-5
HTC-One-M9-oficialne-rendery-6
HTC-One-M9-oficialne-rendery-7
HTC-One-M9-oficialne-rendery-8