Len nedávno sme vás informovali, že Microsoft kúpil skvelú aplikáciu Sunrise Calendar za ohromujúcich 100 miliónov dolárov a teraz tu máme ďalšiu akvizíciu, tentokrát z Google.

Podľa čerstvých informácií Google prevzal aplikáciu Odysee ako aj jej vývojársky tím, ktorý sa pridal k skupine pracovníkov, ktorí majú na starosti sociálnu sieť Google+ a veci s ňou spojené.

Ak aplikáciu, respektíve foto službu Odysee nepoznáte, jednalo sa o veľmi obľúbený titul pre automatickú zálohu vašich fotografií a videí zo smartfónu priamo do vašeho počítača alebo cloudu aj s podporou iných aplikácií tretích strán.

Takisto ste si napríklad mohli nastaviť automatické súkromné zdieľanie fotografií s inými ľuďmi. Napríklad ste mohli zdieľať fotografie z rodinnej dovolenky automaticky s členmi rodiny a podobne.

Aplikácia bola obľúbená nie len vďaka užitočnej funkcionalite ale aj kvôli spoľahlivosti a prísnemu dôrazu súkromie.

Google akvizíciu oficiálne potvrdil, o cene sa však, aspoň zatiaľ, nikto zo zainteresovaných nezmienil.

odysee

Aplikácia Odysee sa už nenachádza v Google Play Store ani v Apple App Store, pričom autori Odysee zverejnili na svojich stránkach informáciu, že zálohovacia služba prestane fungovať 23. februára.

Všetkým jej užívateľom samozrejme poskytne ich foto a video obsah na stiahnutie v jednotnom archívnom súbore.

„Sme radi, že sa náš tím mohol pripojiť ku Google+ tímu a môžeme s nimi zdieľať našu Odysee platformu. Našou víziou bolo užívateľom poskytnúť spôsob, ako čo najjednoduchšie uchovať spomienky a pristupovať k nim vždy a všade. V spolupráci so spoločnosťou Google sa aj naďalej sústredíme na tvorbu úžasných produktov, ktoré ľudia milujú.“ – Odysee tím

Google má teda takmer s istotou v pláne vylepšiť svoj nástroj Google Fotky, kde chce využiť práve skúsenosti a portfólio tímu stojaceho za Odysee.

Množstvo používateľov už dlhodobo vyjadruje názor, že by privítali oddelenie služby Google Fotky od sociálnej siete Google+, čo by bolo pre mnohých rozhodne efektívnejšie, funkčnejšie a hlavne pohodlnejšie.

Možno sa niečoho podobného čoskoro dočkáme.