Úvod Výrobcovia Samsung Analytici: Galaxy S6 nebude schopný zastaviť pád Samsungu

Analytici: Galaxy S6 nebude schopný zastaviť pád Samsungu

Najlepšie dni giganta už podľa všetkého majú byť za ním.

21

Slabé predaje vlajkového radu zariadení Galaxy, ako aj zvýšený tlak zo strany čínskych výrobcov ako Xiaomi, či obrovský úspech nových iPhonov od Apple. To sú len niektoré z dôvodov, prečo sa Samsungu v poslednom čase nadarí.

Medziročný operačný príjem spoločnosť klesol o 32,2% a analytici teraz predpovedajú, že problémy Samsungu ani zďaleka nie sú na konci. Rok 2015 by mal totiž priniesť ďalší, tentokrát 6-percentný pokles.

Ak to bude nakoniec pravda, pozícia Samsungu na trhu bude opäť ohrozená a to aj napriek výbornému Galaxy Note 4 či chystanému Galaxy S6, do ktorého Samsung dáva skutočne všetko. A keď vravíme, že všetko, tak myslíme skutočne všetko. Od nového dizajnu, po najnovšie a najvýkonnejšie špecifikácie, až po vynovený a zoštíhlený TouchWiz bežiaci na najnovšom Androide.

Podľa zdrojov, ktoré citoval server The Korean Herald by mal výborný výkon divízie pamäťových čipov čiastočne pokryť veľké straty Samsung Electronics (dcérskej spoločnosti zaoberajúcej sa smartfónmi). To, ako to nakoniec dopadne, ukáže len čas.