Úvod Novinky TouchWiz v Galaxy S6 bude iný: Samsung chce jednoduchosť ako v čistom...

TouchWiz v Galaxy S6 bude iný: Samsung chce jednoduchosť ako v čistom Androide

23
Galaxy Note 4 a TouchWiz

(Ne)populárne používateľské prostredie juhokórejského giganta by malo v blízkej budúcnosti prejsť veľkými zmenami. Nová vlajková loď tak zrejme ponúkne TouchWiz, ktorý bude svojou jednoduchosťou pripomínať prostredie nedotknutého operačného systému v smartfóne od Google – Nexus 6.

Informoval web Business Korea.

Optimalizácia však prinesie aj iné výhody, ako len čistejší dizajn softvéru. „Spoločnosť plánuje zredukovať kapacitu systémovej pamäte a výrazne zlepšiť funkcie posilnením hlavných a elimináciou nepotrebných funkcií,“ uvádza businesskorea.co.kr

Galaxy S6 uvidíme už za pár týždňov na podujatí MWC 2015 v Barcelone. Ak sa potvrdia nedávne špekulácie, uvidíme dve rôzne varianty, a to vrátane inteligentných hodiniek s okrúhlym displejom.

Informácie poskytol bližšie nešpecifikovaný zdroj kórejského webu. „Zameriavame sa na odstránenie nepotrebných funkcií a zjednodušenie nášho UI na úroveň Nexusu 6 od Google.“

Tzv. ‚zoštíhlenie‘ používateľského prostredia TouchWiz zredukuje nároky ako na interné úložisko, tak aj na operačnú pamäť. Výsledok poskytne lepšie používateľské skúsenosti, čo sa môže odraziť v lepších predajoch očakávaného smartfónu Samsung Galaxy S6.