Úvod Konkurencia Apple Apple si patentoval stylus: Dokáže písať na všetkých povrchoch, napísané poznámky odošle...

Apple si patentoval stylus: Dokáže písať na všetkých povrchoch, napísané poznámky odošle priamo do zariadenia

15

Apple získal patent na nový stylus, resp. inteligentné pero, ktoré dokáže zaznamenať napísaný text a zobraziť ho na displeji zariadenia, ako napríklad smartfónu či tabletu. Podobné príslušenstvo by mohli oceniť hlavne študenti, pri písaní si poznámok.

Výrobca má chystať aj kapacitnú verziu určenú pre displej iPadu. Samotné pero sa zapne pri dotyku s papierom, resp. pri odpojení z doku alebo manuálnom zapnutí. Apple si o patent požiadal ešte v roku 2010, takže myšlienku študentom priniesť niečo nové už majú nejaký ten piatok.

apple-stylus-patent

Steve Jobs bol známy tým, že nenávidel stylusy a ich používanie na iZariadeniach by nedovolil. Rovnakého názoru bol však aj ohľadom väčších zariadení, no Apple sa pod tlakom zákazníkov nakoniec rozhodol predstaviť dva väčšie telefóny. Najväčším odborníkom v stylusoch je, čo sa Androidu týka, Samsung s ich S Pen využívaným v Galaxy Note 4. Do bitky o najlepšie inteligentné pero sa má v novom roku pustiť aj LG, ktorý by ho mal ponúknuť k svojej najnovšej vlajkovej lodi, LG G4.

Zdroj: PA