Úvod Výrobcovia HTC Firma TCL premýšľa nad odkúpením časti HTC

Firma TCL premýšľa nad odkúpením časti HTC

2

Šéf spoločnosti TCL, Li Dongsheng, na sociálnej sieti Weibo, zverejnil jeho plány, ktoré naznačujú, že jeho spoločnosť plánuje odkúpiť časť dobre známeho výrobcu, HTC. Vo svojom príspevku totiž vyjadril obdiv pred šéfkou HTC, Cher Wang. Okrem toho navrhol, že ich prípadná spolupráca by mohla pre Apple a Samsung znamenať veľké problémy.

Toto by nebolo prvýkrát, keď by šéf TCL naznačil na sociálnej sieti svojej plány a rovnako by to nebolo prvýkrát, keď by investoval do výrobcu smartfónov. Podobným spôsobom sa mu na nohy podarilo postaviť výrobcu Alcatel, do ktorého investoval 55 miliónov eur, za ktoré dostal 55% podiel v spoločnosti. Rok na to zvyšných 45% odkúpil za 8,1 miliónov eur. Pretočme čas o 9 rokov dopredu a Alcatelu sa darí výborne a na IFA 2014 dokonca predstavili niekoľko zaujímavých modelov.

Finančné výsledky HTC za posledný štvrťrok poukázali na to, že v zelených číslach sa im podarilo ostať len vďaka tomu, že znížili náklady na absolútne minimum. Investícia do HTC by pre spotrebiteľov mohla znamenať viac kvalitnejších produktov, ktoré by sa mohli dostať do rúk viacerých zákazníkov.

Zdroje: W, GD, GA