Úvod Výrobcovia Google Nexus X prešiel benchmarkom: S prehľadom porazil všetky Android smartfóny

Nexus X prešiel benchmarkom: S prehľadom porazil všetky Android smartfóny

21

Pred týždňom sme sa prehupli do októbra a to znamená, že intenzita informácií ohľadom nového smartfónu radu Nexus opäť o niečo narastie. Ak Google spraví to, čo sa predpokladá, nový Nexus X by mal byť predstavený už o niekoľko dní.

Vďaka tomu, že sme už tak blízko k predstaveniu sa na internete začínajú objavovať čoraz presnejšie informácie, ku ktorým už môžeme pridať aj výkon samotného zariadenia. V aplikácii Geekbench sa totiž objavil aj nový Nexus.

Zariadenie sa má volať Nexus X (Motorola Shamu) a jednať sa už tradične má o cenovo dostupnejšiu vlajkovú loď. Nexus X bude disponovať 5,9-palcovým displejom s rozlíšením 2 560 x 1 440. Okrem toho na ňom pobeží Android L, ktorý bude poháňať Snapdragon 805 s 3 GB operačnej pamäti RAM.

Výsledok, ktorý dosiahol nový Nexus je bez akýchkoľvek pochýb vynikajúci. Porazil všetky ostatné Android zariadenia. Čo je ale zaujímavé je aj to, že iPhone 5s, ako aj iPhone 6 sa v teste zameranom na výkon jedného jadra umiestnili pred Nexus X. Výkon Galaxy Note 4 by mal byť v rovnakej benchmarkovej aplikácii veľmi podobný. Výsledky si pozrite na screenshotoch nižšie.

benchmark1

benchmark2

Zdroje: GB, PA